Відпочинок

Відпочинок     18 серпня 2019 12:31

На Рівненщині знімають серіал про справжніх фермерів ВІДЕО

Прототипами серіалу «Фермери» стали справжні господарі з Рівненщини, які заснували сімейні молочні ферми, повернувшись із заробітків з-за кордону.

Про зйомки нового серіалу, що не лише розповідатиме про побут селян, а й популяризуватиме фермерський рух в Україні, пишуть Rvnews та «Рівне вечірнє».

Творці серіалу «Фермери» хочуть показати, передусім молоді, що жити в селі добре та перспективно, і тут є простір для ідей та самореалізації, а не сум та безвихідь, як показано у більшості сучасних фільмів.

Ідея серіалу належить фонду «Любіть Україну», який реалізує в області проєкт «Створення сімейних молочних ферм», допомагаючи сільським підприємцям фінансово і консультативно. Проєкт заснований спеціально для того, щоб люди з сіл не виїжджали за кордон, а будували власний бізнес в Україні, зміцнюючи при цьому свої родини. Написання сценарію для серіалу підтримав Український культурний фонд, а грант отримала телерадіокомпанія «Ритм».  Над сценарієм працює відомий український сценарист Олексій Комаровський.

Читайте: Сімейне господарство: як родинна етно-ферма на Одещині стала стрижнем для розвитку села 

Сімейні молочні ферми, які відвідував автор сценарію серіалу, стають популярними на Рівненщині. В області засновано 8 таких ферм, ще 6 в стадії будівництва. Олексій Комаровський каже, що його надихали реальні життєві історії людей, які працюють на сімейних молочних фермах, і ці історії справжніх фермерів збагатять серіал.

Як повідомляв Landlord, фермер з Одещини заробляє на цукровій кукурудзі $5 тис. з 1 га.

Поділися

Відпочинок     07 липня 2019 14:02

Понаднормова робота: ризики та наслідки

Понаднормова робота — це не прояв продуктивності, а навпаки — свідчення того, що команда працює неефективно.

Емоційне вигорання — не вигадка, а реальність у сучасному темпі життя. Робота без перепочинку як керівника компанії, так і його підлеглих аж ніяк не впливає на гарні показники бізнесу — доведено сучасними науковцями. Про те, як вчасно виявити симптоми емоційного виснаження та як їх усунути та, врешті, почати дійсно продуктивно працювати, розповів головний лікар Центру відновлення здоров’я Edem Resort Medical & SPA Олексій Башкірцев.

 

Олексій Башкірцев, міжнародний експерт у сфері anti-age медицини, кандидат медичних наук, член Європейскої академії природничих наук, головний лікар Edem Resort Medical & Spa

Як вчасно виявити емоційне вигорання?

Перші дослідники цього питання Герберт Фройденбергер та Гейл Норт (Freudenberg & North) описали чіткі стадії емоційного вигорання як процес, що може затягнутися на довгий час і проходити етапами. Науковці визначили 12 кроків до емоційного вигорання. Але з їх повним усвідомлення цього можна уникнути.

 

Яким має бути баланс робочого та вільного часу для збереження здоров’я та енергії?

Робочий час повинен формуватися персоналізовано. І скоріш правильніше говорити не про робочий час, а про рівень продуктивності. Те саме стосується і вільного часу. Гості нашого Центру відновлення здоров’я Edem Resort Medical & SPA обирають найбільш комфортний для себе темп, наприклад активна праця три тижні, один тиждень відпочинку. Класичний ритм — відпочинок два дні на тиждень. Мені найбільше імпонує такий графік: чотири робочих дні, три дні відпочинку.

Усе індивідуально. Також можна користуватися правилом трьох вісімок: вісім годин сну + вісім годин роботи + вісім годин відпочинку = 24 години, тобто доба.

Для сучасної людини потрібно усвідомити: спочатку відпочинок, а потім «прискорення». Але у дійсності, на жаль, усе навпаки — ми спочатку використовуємо наш ресурс, активно працюємо та викладаємося, а потім не можемо дочекатися вихідних або відпустки.

Аби щось змінити, потрібно переглянути парадигму. Спочатку добре відпочивайте, а потім вже на славу працюйте.

Чим може бути небезпечною понаднормова робота?

За даними досліджень, в Україні 90% співробітників компаній працюють понаднормово та затримуються на роботі. Серед них на першому місці — керівники, на другому — менеджери, і вже на третьому — лінійні працівники.

Але понаднормова робота — це не показник ефективності, як багато хто може вважати. Це факт, який демонструє: команда вже не працює ефективно. І наприклад, для власника підприємства це означає, що невдовзі співробітник, який працює понаднормово, захворіє, і все завершиться або його відсутністю, або презентаїзмом — коли фахівець приходить на роботу хворий. Звісно, його ефективність зводиться до мінімуму.

Які існують методи боротьби з емоційним вигоранням та способи підвищення продуктивності?

Є класичні постулати щодо підвищення продуктивності:

1. Ментальне здоров’я;

2. Проведення health­аудиту щодо продуктивності, що й визначить чіткі рекомендації.

Хочу поділитися методом, який є справжнім трендом у сучасному світі. А саме — перехід на персоналізовані умови праці:

1. Після проведення зрізу цінностей у компанії підберіть комфортні години праці для кожного члена команди;

2. Забезпечте комфортне оточення;

3. І повторюся — health­-аудит.

Якщо до Edem Resort приїжджає гість із емоційним вигоранням, які програми для нього підійдуть?

В Edem Resort ми спеціально розробили програму «Продуктивність» тривалістю три або сім днів.

Триденна програма призначена для швидкого відновлення сил, які були витрачені на складну та інтенсивну роботу, та спрямована на наповнення емоційної складової життя. Ми особливо рекомендуємо її трудоголікам та людям при початкових стадіях емоційного вигорання, перших проявах синдрому хронічної втоми. Програма проходить під наглядом психотерапевта. Спеціально підібраний бальнеологічний комплекс з гідромасажними ваннами та відновлювальною пелоїдотерапією дозволить швидко врівноважити дистонічні прояви.

Розширена семиденна програма «Продуктивність» підійде для гостей, які перебувають на стадії професійного вигорання, синдрому хронічної втоми, апатії, що викликана емоційними перевантаженнями. Програма проходить під наглядом лікаря, який виявляє та усуває можливі «поломки» в організмі, що маскуються під станом хронічної втоми. Гість отримує мотиваційно­консультаційну підтримку психотерапевта, яка в поєднанні з фізіотерапевтичними методами медицини дає 100% результат підвищення продуктивності.

Таке відновлення енергії — це не просто перепочинок, а безпосередня інвестиція у ваше здоров’я та бізнес. 

Текст: Дар’я Герман

 

 

Поділися

Відпочинок     13 червня 2019 14:46

Патріотичний рекорд: українське поле одягнуть у вишиванку

На Міжнародних днях поля DLG в Україні намалюють найбільшу вишиванку країни найнестандартнішим способом, використовуючи самохідний обприскувач.

Про незвичайний рекорд який фіксуватимуть експерти Національного реєстру рекордів України, повідомляє прес-служба ТОВ «ДЛГ Україна».

Коли: Встановлення рекорду відбудеться 19 червня, о 10:30,

Де: смт Дослідницьке, Васильківський район, Київська область.

«Диференціювання – основа точного землеробства та майбутнє сільського господарства. Поширення знань про сучасні технології є головною задачею нашого заходу і така нестандартна демонстрація допомогає нам привернути увагу аграріїв до цієї важливої теми», – зазначила Юлія Бондаренко, директор «ДЛГ Україна», презентуючи подію.

Читайте: Аграріїв запрошують на виставку «Міжнародні дні поля в Україні

Українські компанії, пов’язані з агросектором, не перестають дивувати. Як повідомляв раніше LandLord, Нібулон спустив на воду найдовше в Україні 140-метрове судно-гігант.

Поділися

Відпочинок     12 червня 2019 17:06

Лайфхак для бджолярів: вулик, який сам збирає мед ВІДЕО

Значно полегшує збирання меду розробка від Flow Hive. Виявляється, що частини тяжкої роботи пасічники можуть уникнути.

Відео публікує на своїй сторінці в Instagram ресурс Gigadgets.

Читайте: Хто поїде в Монреаль на АPIMONDIA 2019: оголошено конкурс для пасічників

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

This is a hive that gathers honey by itself. The Flow Hive makes honey-harvesting much easier. #gigadgets #savethebees #hive #beekeeper #honey #honeybee

Допис, поширений GiGadgets (@gigadgets)

 Landlord раніше повідомляв про те, що McDonald’s відкрив ресторан для бджіл. Оригінальна ініціатива покликана віддати данину кільком закладам McDonald’s у країні, які, піклуючись про диких бджіл, розташували на своїх дахах вулики.

Поділися

Відпочинок     23 травня 2019 12:23

Здоровий раціон бізнесмена — як правильно харчуватися

Здоровий раціон — це довголіття, працездатність, енергія та шлях до успіху кожного підприємця. Головний лікар Edem Resort Олексій Башкірцев та шеф-кухар зеленої кухнікомплексу Христина Федочинська розповіли, у чому секрет правильного харчуваннята як його дотримуватися.

Олексій Башкірцев, головний лікар Edem Resort Medical & SPA

Яким має бути денний раціон здорової людини?
Олексій Башкірцев (О.Б.): Здорове харчування — це відповідність добового раціону фізіологічним потребам організму для забезпечення оптимального метаболізму. У сучасному світі, як правило, спостерігаються дві крайності. Перша — перебір у калоріях за рахунок надмірного вживання вуглеводів. А через невитрачені калорії відкладається надлишок маси тіла.
Друга — загальний дефіцит харчових інгредієнтів, що призводить до хронічної втоми, зниження працездатності та низки інших хвороб. Тобто раціон здорової людини має відповідати навантаженням та витраченій енергії протягом дня в роботі. Здоровий раціон для підприємців залежить і від типу управління, стилю роботи. Припустимо, підприємець повинен зараз здобути перемогу та докласти для цього максимум зусиль. А після цього він перепочиває — це спринтер. Якщо підприємець постійно працює у великому напруженні й високі результати потрібно показувати весь час — це стаєр. Здорове харчування не може бути однаковим протягом усього життя. Раціон повинен бути оптимальним для «тут і зараз», відповідати
навантаженням та кількості витраченої енергії. Ми щоденно ставимо своєму організму різні завдання, і відповідно, наше паливо — це їжа. Приклад за типом стаєр — довготривале паливо, вуглеводи, що забезпечують енергією (наприклад, каші). Спринтер — це білки, щось солодке, що забезпечує енергією.


Окремо хотілося б дізнатися про негативний вплив цукру. В чому саме його шкода?
О.Б.: Глюкоза потрібна нашому організму постійно. Це один з енергодонорів. Шкодить його надмірне вживання — на добу людині потрібне надходження однієї столової ложки еквіваленту цукру. Але на сьогодні 80% людей споживають 100 еквівалентів ложок цукру в цукровмісних продуктах. Відповідно, в клітині організму накопичується надлишок цукру, що викликає підвищення рівня інсуліну — гормону, що засвоює цукор. Потім клітина перестає реагувати на інсулін і в людини розвивається цукровий діабет з усіма ускладненнями.
Які продукти варто виключити зі свого раціону для здоров’я?
О.Б.: Виключити з раціону фастфуд, чіпси, ковбаси, сосиски, каву, цукор, крупи, що піддаються обробці (коли зберігається ядро, без оболонки), газовану солодку воду, рафіновані масла, підсилювачі смаку
(приправи в пакетиках), консервацію. Але варто наголосити на тому, що на організм людини впливають не окремі, а всі харчові речовини. Збалансована дієта є основою для підтримки правильного функціонування організму, нормальної діяльності імунної системи, роботи мозку. Вона підібрана відповідно до потреб людини, з урахуванням усіх необхідних харчових речовин, вітамінів та мікроелементів. Та варто все робити поступово. Для початку рекомендується виключити з раціону тільки цукор, через три місяці — вироби з білого борошна (пшеничного). Зміна хоча б цих звичок вже може змінити життя.
Останнім часом говорять про користь здорового голодування. Але як правильнойого проводити?
О.Б.: Голодування стало популярним після присудження Нобелівської премії вченому, який продемонстрував, що стимуляція процесів автофагії (самопоїдання) у тканинах омолоджує організм.
Говорячи просто — клітина починає «з’їдати» накопичене сміття, «шлаки», що утворюються у процесі життєдіяльності. Часткове голодування дійсно сприяє профілактиці захворювань, тонізує та закаляє організм, і в Edem Resort ми розповідаємо, як правильно починати голодування. Варто розпочинати з інтервального — наприклад, раз на тиждень відмовитися від вечері. Дотримуйтеся цього протягом одного
місяця. Якщо ви добре при цьому почуваєтеся, на наступний місяць раз на тиждень виключіть обід та вечерю. На третій місяць раз на тиждень вже практикуйте одноденне голодування. При голодуванні важливо пам’ятати про вживання достатньої кількості рідини. Неправильний вхід в дні голодування зупиняє
важливі анаболічні процеси — синтез кісткових, імунних і мозкових клітин. Тому процес неправильного лікувального голодування призведе до зворотного ефекту і хвороб.
Приїхавши до Edem на програму детоксикації, гість дізнається про основи здорового харчування?

Христина Федочинська, шеф-кухар зеленої кухні Edem Resort Medical & SPA

Христина Федочинська (Х.Ф.): Кожен гість, який перебуває на програмах, проходить консультації дієтолога. Я як шеф зеленої кухні завжди знайомлюся з усіма гостями, що приїздять на програми. Також у нас проводяться майстер-класи, консультативні розмови. Щодо здорового харчування моя головна рекомендація — робити все усвідомлено! Не впадайте у крайнощі, шукайте золоту середину, і таким чином ви віднайдете баланс.
О.Б.: В Edem Resort до кожного гостя індивідуальний підхід, з урахуванням алергій, медичних показань. У комплексі маємо п’ять типів харчування. Перший тип — харчування, що стимулює фізіологічні процеси детоксикації в організмі. Важливо комплексно впливати на першу, другу, третю фази детоксикації в організмі. Також цей тип харчування низькокалорійний з періодами інтервального голодування, що
стимулює процеси автофагії. Інший тип харчування — anti-age. У ньому враховані всі останні наукові тенденції щодо впливу продуктів харчування на передчасне старіння. Третій тип харчування — фітхелс. Цей тип харчування збалансований по білках/жирах/ вуглеводах та побудований таким чином, що в організмі покращується процес обміну речовин, коригується вага та проблемні зони. Два інші типи харчування — це раціон, що впливає на ниркову систему, та харчування при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Розкажіть, як ви обираєте продукцію для харчування в Edem Resort?
О.Б.: Якість продукції — одне з найважливіших питань на сьогодні. До нього ми підходимо
прискіпливо та керуємося власними принципами.
Ми використовуємо продукти, якщо вони:
– вирощені з дотриманням біостандартів;
– не консервовані;
– не заморожені;
– вирощені в екогосподарствах, до яких
– ми особисто завітали і бачили на власні очі, як відбувається процес від посадки до постачання на кухню;
– локальні;
– сезонні.
Чи проходить продукція додаткові перевірки?
Х.Ф.: Для нас важливо, щоб гості отримували максимальну користь зі страв, що ми готуємо на зеленій кухні. Тому при відборі продуктів звертаємо увагу на кілька чинників: зовнішній вигляд, результати тестів на нітратні добрива і, звісно, смакові якості, час від збору до доставки. Тобто продукти проходять додаткову перевірку на відповідність всім можливим стандартам контролю якості органолептики. Також проводяться дослідження за різними типами «нітратомірів». В Edem Resort розроблений протокол, за яким продукт контролюється до потрапляння на кухню.

Текст: Дар’я Герман

Поділися
Показати ще