Агролайф

Агролайф     15 вересня 2019 09:48

Половина тарілки – овочі: правила харчування від Олексія Башкірцева

У Центрі відновлення здоров’я Edem Resort Medical & SPA точно знають, яким має бути меню людини, зануреної з головою в роботу, у свій бізнес. Правилами харчування для збереження енергійності поділився з читачами Landlord головний лікар комплексу, міжнародний експерт Олексій Башкірцев.

Головний лікар Edem Resort Medical & SPA Олексій Башкірцев – кандидат медичних наук, міжнародний експерт у сфері anti-age медицини, член Європейської академії природничих наук, тож його думці можна довіряти.

Отже, правила харчування від Олексія Башкірцева:

  • Слідкуйте за режимом харчування. Їжте регулярно, не пропускаючи основні прийоми їжі. Крім того, рекомендовані невеликі перекуси. Найважливіший прийом їжі для обмінних процесів — сніданок. Ніколи не пропускайте його.
  • Основні прийоми їжі повинні бути до 15:00. Після 15:00 бажано залишити полуденок та вечерю. Між сніданком та обідом кращим перекусом є сезонні фрукти, а між обідом та вечерею — жменя горіхів, салат або натуральний йогурт.
  • Основа раціону — сезонні продукти. Окрім цього, їжа має бути проста та натуральна: овочі, фрукти, цільні злаки, бобові, зелень, риба, птиця, яйця, нежирне м’ясо, горіхи, кисломолочні натуральні продукти.
  • Фрукти їжте в першій половині дня. Їх вживання краще обмежити після 17:00. Також обмежте вживання фруктових соків.
  • У кожен прийом їжі вживайте овочі в сирому або термообробленому вигляді. На вашій тарілці порція овочів повинна становити половину від загальної кількості їжі.
  • На сніданок обирайте нерафіновані цільнозернові вуглеводи. Надавайте перевагу таким продуктам: житній хліб, гречка, просо, кіноа, неочищений рис. Обід — найбільший прийом їжі, включає перше овочеве блюдо, птицю або рибу (зрідка м’ясо) та овочевий гарнір. Під час вечері від м’яса та птиці краще утриматися.
  • Регулярно влаштовуйте розвантажувальні вегетаріанські або лімфодренажні дні — одного на тиждень буде достатньо. У цей день корисні очищувальні трав’яні збори — ромашка, кропива, березові бруньки, а також відвар вівса.

Landlord раніше повідомляв про те, як виглядатиме ідеальний відпочинок аграрія: 3 види подорожей та правильне харчування.

Поділися

Агролайф     14 вересня 2019 09:48

Повне перезавантаження для аграрія: ідеальний відпочинок у Edem Resort

Однією із обов’язкових умов для повноцінного відновлення організму на рік є відвідування курорту з оздоровчими програмами. І унікальні можливості для цього є в Україні – в елітному комплексі Edem Resort Medical & SPA.

У Центрі відновлення здоров’я Edem Resort Medical & SPA програми створені спеціально для комплексного перезавантаження життєвих сил та поліпшення самопочуття.

«Піклуючись про свій організм, ви забезпечите довголіття, збережете здоров’я тіла та розуму, покращите самопочуття», – запевняє Олексій Башкірцев, міжнародний експерт у сфері anti-age медицини, кандидат медичних наук, член Європейської академії природничих наук, головний лікар Edem Resort Medical & SPA.

Програма «Відновлення — повний пансіон» триває сім днів. Її мета – поліпшити здоров’я через відновлення гармонії та духу. Програма комплексно поєднує бальнеологічні, апаратні, мануальні техніки, а також мінерало- та водолікування.

Читайте: Шляхетність і благодійність бізнесу: Клуб Віденського балу у Львові BelleEpoque

Як результат, гості Edem не просто підтримують, а й значно поліпшують і зміцнюють здоров’я, підвищують працездатність на найближчі роки, запобігають захворюванням. Програма «Релаксація» також триває сім днів. Вона поєднує процедури, які очищають та розслабляють тіло та розум. Велика увага приділяється якісному відпочинку, який пришвидшує відновлювальні процеси, позбавляє стресу та напруги.

А ще в Edem переконані, що гастрономічне задоволення — частина перезавантаження. Під час перебування в Edem Resort Medical & SPA можна скуштувати страви традиційної та нової української кухні з авторською інтерпретацією бренд-шефа Артура Туманяна.

Усі продукти з меню локальні та сезонні, це підкреслює смак і натуральність страв. А після продуктивного лікування можна зануритися у світ релаксу у SPA-центрі Edem Resort. Якість життя насамперед залежить від ставлення до самого себе через корисний відпочинок та дозвілля.

Landlord раніше повідомляв про те, як виглядатиме ідеальний відпочинок аграрія: 3 види подорожей та правильне харчування.

Поділися

Агролайф     12 вересня 2019 09:22

Поєднання традицій і сучасності: рецепт вишуканого меню від шеф-кухаря Forte Village Вівека Сінгха

Відомий шеф-кухар курорту Forte Village Вівек Сингха ексклюзивно для Landlord презентував унікальний рецепт вишуканого меню індійської кухні.

Чи змінюються смаки відвідувачів вашого ресторану з часом?

Звичайно, тим паче, що деякі наші ресторани працюють впродовж вже вісімнадцяти років! Час минає, стиль життя у людей змінюється і, звісно ж, змінюються смаки. Останні, до речі, постійно змінюються. Тому усі наші ресторани і шеф-кухарі відповідальні за те, щоб задовольняти нові запити клієнтів. 18 років тому люди ще так активно не харчувалися в індійських ресторанах, тому ми зі свого боку сприяли тому, щоб вони по-новому поглянули на індійську кухню. Це постійний природній процес.

Ви найвідоміший шеф-кухар, котрий спеціалізується на індійській кухні. І ви намагаєтеся поєднувати тисячолітні традиції із сучасними формами…

Так, це є однією із головних причин моєї мотивації та пояснює, чому я так люблю свою справу. Я усвідомлюю, що походжу із культурного середовища із дуже давньою багатою історією. Ви ж розумієте, що Індія – це цілий світ із величезним розмаїттям різних регіонів та релігійних традицій. Це поєднується із тим, що індійська їжа надзвичайно популярна у всьому світі. Тому у людей, які добре знають індійську кухню, вже склалося про неї усталене враження і вони не хотіли б, щоб щось різко змінювалося.

А отже усі новації потрібно впроваджувати надзвичайно обережно – це дуже тонка робота. Потреба враховувати усі ці фактори: традиції, культурні особливості, любов людей до індійської кухні, власне і робить мою роботу цікавою для мене. Ми не просто сидимо на місці і використовуємо класичні рецепти – ні, ми намагаємося привносити щось нове!

Читайте: Академія Челсі та теніс з Андрієм Медведєвим: спортивні розваги у Forte Village

Коли у мене є вільний час, то я люблю подорожувати, спостерігати, шукати нові інгредієнти та нові можливості, а тоді використовувати власні знання, аби комбінувати найкращі новинки із індійськими традиціями, рецептами, спеціями. Ось так і народжується наша унікальна індійська кухня.

Ви змінюєте меню залежно від сезону?

Я обожнюю змінювати меню, і роблю це від 4 до 6 разів впродовж року з огляду на популярність тих чи інших страв. Якщо у вас буде постійно одна й та ж справа, ви однаково повинні постійно надавати їй новизни. Я наведу простий приклад із різотто. Воно завжди відрізнятиметься у різних регіонах Італії і залежно від сезону. Восени туди кластимуть, скажімо, більше сиру, а навесні – більше городини. По суті, це одна й та ж страва, однак до неї потрібно ставитися по-різному.

Які тренди превалюють в сучасній високій кухні?

Були часи, коли люди прагнули скуштувати усе несезонне, наприклад, трюфелі, рибу чи лобстери. Наразі ж сьогодні наші відвідувачі конче хочуть знати: звідки походять інгредієнти, і чи зараз триває сезон на них. До цього всього: як у нас налагоджене постачання цих продуктів. Загалом це повсюдна тенденція, оскільки люди намагаються повернутися до старих технологій зберігання їжі, ферментації тощо. В окремих випадках взагалі вважається, що чим менше їжа готується, тим краще.

Читайте: Гастротур ресторанами від мішленівських зірок у Forte Village

Ви створили якесь особливе меню для цього готелю?

Я охарактеризую меню Forte Village як поєднання наших найкращих досягнень у кулінарному мистецтві. Їжа має бути легкою, а страви – по-справжньому демонструвати філософію нашого клубу. У нас є як дуже легкі і свіжі страви, котрі ідеально споживати у спекотному кліматі, однак водночас досить популярні не дуже легкі, але неймовірно смачні страви. Також, звісно, ми готуємо і багато сучасних страв.

На Ваш погляд, в готелях краще орієнтуватися на легкі страви в меню?

Тут справа полягає в балансі. Завжди повинен бути вибір, наприклад, можна пропонувати трохи менші порції більш жирної їжі. Я помічаю, що багато наших відвідувачів просто обожнюють насичений смак карі чи якоїсь страви курки, хоч вони й важчі для шлунку.

Ви готували цього літа щось особливе для Forte Village?

Я намагаюся працювати передусім із місцевими виробниками, тому перше, що ми зробили у нашому ресторані – налагодили із ними контакти. Скажімо, ми не завозили крекери з Індії, а знайшли місцеві крекери, додали спеції і ввели в меню. Вийшла просто чудова унікальна страва. Вона символізує нашу повагу до традицій Сардинії.. А, наприклад, сьогодні у нас в меню спеціально приготована страва із м’яса сардинської кози – я вже не можу дочекатися, коли буду її готувати!

То ви використовуєте винятково місцеві інгредієнти?

Скажімо так: ми до цього прагнемо, та, звісно, це не завжди вдається. Однак нам дуже пощастило, що у нас є овочі і спеції, які вирощують спеціально для нас. Також ми використовуємо місцеві м’ясо та рибу. Розумієте, наш готель належить до закладів люкс-сегменту. Люкс-сегмент передбачає, що потрібно використовувати тільки найкращі інгредієнти, де б їх не доводилося купувати. Втім, у нас взагалі усе на рівні люкс!

Нагадаємо, в проєкті “Кращі курорти світу: топ-10 переваг Forte Village” ви дізнаєтеся про особливості відпочинку на одному з найкращих курортів світу – Forte Village, що розташований на острові Сардинія в Тірренському морі.

Поділися

Агролайф     09 вересня 2019 13:02

Академія Челсі та теніс з Андрієм Медведєвим: спортивні розваги у Forte Village

Forte Village – це не просто курорт, а справжній спортивний хаб, у якому функціонує чимало спортивних секцій, від футбольної академії лондонського «Челсі» до індивідуальних занять тенісом із такими зірками, як Андрій Медвєдєв, Томас Йоханссон, Домінік Хрбати тощо.

Спортивні академії

Для завзятих спортсменів, які й дня не можуть провести без тренувань, у Forte Village працюють Спортивні академії. Це спеціальні та персональні тренування, які проводять всесвітньо відомі спортсмени. Так, на курорті не перший рік успішно працює дитячо-юнацька академія лондонського «Челсі», тренерський штаб якого складають зірки світового футболу — легенди «пенсіонерів» Денніс Вайз та Туре Андре Флу.

Не менш зірковий склад працює і в тенісній академії, де майстер-класи дають визнані зірки – чех Карел Новачек, шведи Пер Хенрік Магнус Ларссон та Томас Йоханссон, словак Домінік Хрбати, українець Андрій Медведєв та італієць Філіппо Воландрі.

Читайте: Відпочинок для аграрія: таласо, спа та розваги на найкращому курорті світу — Forte Village Resort

Крім того, гості матимуть змогу позайматися баскетболом, фехтуванням, тріатлоном, водними видами спорту тощо.

Світ дитинства

Forte Village Resort полюбляють не тільки дорослі, а й дітлахи. Адже для найменших гостей тут справжня країна дитинства. На курорті для дітей створена окрема зона з безліччю інтерактивних заходів. Кожна дівчинка може здійснити свою мрію та побувати у справжньому будиночку Barbie. Також є невеликий садок, де малеча може садити різні овочі, фрукти та щоранку збирати врожай.

А ще окрема зона – селище папуги Маріо. Тут збудовані дев’ять невеликих будиночків площею 10 кв. м. Дітлахи можуть вигадувати різноманітні ігри, спілкуватися одне з одним та святкувати дні народження. Відпочинок у Forte Village стане незабутнім для ваших дітей.

Нагадаємо, в проєкті “Кращі курорти світу: топ-10 переваг Forte Village” ви дізнаєтеся про особливості відпочинку на одному з найкращих курортів світу – Forte Village, що розташований на острові Сардинія в Тірренському морі.

Поділися

Агролайф     08 вересня 2019 10:02

Ідеальний відпочинок аграрія: 3 види подорожей та правильне харчування

Як поєднати релакс та повне перезавантаження, знають лідери галузі відновлення здоров’я — у комплексі Edem Resort Medical & SPA.

Зазвичай літній сезон — це період нових вражень та відпочинку. Крім того, літо — чудова пора, коли наш організм має усе необхідне для повного оновлення.

 Чотири сезони

В Україні чотири пори року. А це означає, що нашому організму — клітинам та судинам потрібно адаптуватися до чотирьох різних середніх показників температури повітря.

При цьому в період глобального потепління наш організм бореться з різко високими та низькими температурними показниками. Для нашого тіла — це стрес. А продукти «переробки» стресу — це вільні радикали, які завдають шкоди клітинам — оксидативний стрес.

В організмі є антиоксидантна система захисту, основні складові якої — мікроелементи та вітаміни. Відповідно, у ті пори року, коли їжа бідна на вітаміни та мінерали, людина має найнижчі показники працездатності.

Ефективна пора року

Влітку наш організм очікує на поповнення всім необхідним набором вітамінів, мікроелементів, які ми отримуємо із сезонних продуктів, повітря та сонця. Якщо ж влітку не вдалося повноцінно відпочити, ви маєте перевести весь свій літній раціон на сезонні продукти. Окрім цього, варто чимало рухатися та проводити час на свіжому повітрі.

Олексій Башкірцев, головний лікар Edem Resort, рекомендує у випадку відсутності відпочинку в літню пору року приймати синтетичні вітаміни та мінерали, аби не хворіти на застуди та підтримувати свою працездатність.

Сюжет ідеального відпочинку

Олексій Башкірцев, міжнародний експерт у сфері anti-age медицини, кандидат медичних наук, член Європейської академії природничих наук, головний лікар Edem Resort Medical & SPA

На думку головного лікаря Edem Resort Олексія Башкірцева, для повноцінного відновлення на рік потрібно мати три обов’язкових види відпочинку: морський, подорож на високогір’я та відвідування курорту з оздоровчими програмами.

Відпочинок на морі дає насичення йодом, також є можливість більше вживати морепродукти, що містять омега-3, жирні кислоти. А фрукти багаті на весь спектр вітамінів та мікроелементів.

На високогір’ї відбувається тренування серцево-судинної та респіраторної системи, опорно-рухового апарату.

А відвідування оздоровчого комплексу — це відновлення вашого організму. У Центрі відновлення здоров’я Edem Resort Medical & SPA програми створені спеціально для комплексного перезавантаження життєвих сил та покращення самопочуття.

Головний лікар Edem Resort Medical & SPA Олексій Башкірцев запевняє, що, піклуючись про свій організм, ви забезпечите довголіття, збережете здоров’я тіла та розуму, покращите самопочуття.

Програма «Відновлення — повний пансіон» триває сім днів. Її мета — покращити здоров’я через відновлення гармонії та духу. Програма комплексно поєднує бальнеологічні, апаратні, мануальні техніки, а також мінерало- та водолікування.

Як результат, гості Edem не просто підтримують, а й значно покращують і зміцнюють здоров’я, підвищують працездатність на найближчі роки, попереджують захворювання. Програма «Релаксація» також триває сім днів. Вона поєднує процедури, які очищають та розслабляють тіло та розум. Велика увага приділяється якісному відпочинку, який пришвидшує відновлювальні процеси, позбавляє стресу та напруги.

А ще в Edem переконані, що гастрономічне задоволення — частина перезавантаження. Під час перебування в Edem Resort Medical & SPA можна скуштувати страви традиційної та нової української кухні з авторською інтерпретацією бренд-шефа Артура Туманяна. Усі продукти з меню локальні та сезонні, це підкреслює смак і натуральність страв. А після продуктивного лікування можна зануритися у світ релаксу у SPA-центрі Edem Resort. Якість життя перш за все залежить від ставлення до самого себе через корисний відпочинок та дозвілля.

Правильне харчування для збереження енергійності. Правила від Олексія Башкірцева

  1. Слідкуйте за режимом харчування. Їжте регулярно, не пропускаючи основні прийоми їжі. Крім того, рекомендовані невеликі перекуси. Найважливіший прийом їжі для обмінних процесів — сніданок. Ніколи не пропускайте його.
  2. Основні прийоми їжі повинні бути до 15:00. Після 15:00 бажано залишити полуденок та вечерю. Між сніданком та обідом кращим перекусом є сезонні фрукти, а між обідом та вечерею — жменя горіхів, салат або натуральний йогурт.
  3. Основа раціону — сезонні продукти. Окрім цього, їжа має бути проста та натуральна: овочі, фрукти, цільні злаки, бобові, зелень, риба, птиця, яйця, нежирне м’ясо, горіхи, кисломолочні натуральні продукти.
  4. Фрукти їжте в першій половині дня. Їх вживання краще обмежити після 17:00. Також обмежте вживання фруктових соків.
  5. У кожен прийом їжі вживайте овочі в сирому або термообробленому вигляді. На вашій тарілці порція овочів повинна становити половину від загальної кількості їжі.
  6. На сніданок обирайте нерафіновані цільнозернові вуглеводи. Надавайте перевагу таким продуктам: житній хліб, гречка, просо, кіноа, неочищений рис. Обід — найбільший прийом їжі, включає перше овочеве блюдо, птицю або рибу (зрідка м’ясо) та овочевий гарнір. Під час вечері від м’яса та птиці краще утриматися.

Регулярно влаштовуйте розвантажувальні вегетаріанські або лімфодренажні дні — одного у на тиждень буде достатньо. У цей день корисні очищаючі трав’яні збори — ромашка, кропива, березові бруньки, а також відвар вівса.

Текст: Дар’я Герман

Поділися
Показати ще