Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева.
Очільниця Міністерства зазначає, що Держпродспоживслужба вже сьогодні може штрафувати виробників за неправдиву інформацію в маркуванні харчових продуктів. При цьому розміри штрафів за неправильне маркування суттєво збільшилися і становлять 15 мінімальних зарплат (майже 63 тис. грн у 2019 році) для юридичних осіб та 10 мінімальних зарплат (майже 42 тис. грн) для фізосіб-підприємців.
Читайте: Зеленський очікує на тісну співпрацю в агросекторі з Ізраїлем
Серед даних, які мають бути вказані на упаковці, Ольга Трофімцева наводить зокрема такі:
- Інформація про будь-які алергени, котрі використовувалися у виробництві або приготуванні харчових продуктів.
- Кількість певних інгредієнтів у відсотковому співвідношенні (у випадках, коли назва інгредієнта асоціюється у споживача із цим харчовим продуктом або виділена в маркуванні словесно чи графічно).
- Інформація про особливі умови зберігання та використання – у разі потреби.
- Інформація про поживну цінність продукту.
Landlord раніше повідомляв про те, що згідно із Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» нові правила маркуваня харчових продуктів почали діяти 6 серпня 2019 року.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!