Новини / Кейси     18 грудня 2019 13:16

Як виростити 10 т солодкого перцю з гектару: кейс фермера з Черкащини

Щоб виростити урожайний перець, не слід економити на насінні. Фермер Олександр Пастушенко купує якісне насіння по 2 грн за штуку.

Про досвід фермера з Томашівки на Уманщині, керівника фермерського господарства «Імпульс» Олександра Пастушенка розповідає сайт Черкаської ОДА.

Аграрій, крім традиційних культур — озимих зернових, соняшника, цукрових буряків, кукурудзи — вирощує у своєму господарстві й альтернативні культури. Під ними невелика площа: близько 20 га. Тут росте і солодкий перець — доволі примхлива кулльтура, яка потребує ретельного догляду, але має високу рентабельність, каже Олександр Пастушенко.

Так, на сьогодні фермер збирає по 10 т солодкого перцю з гектару. Як досягти такої врожайності? Олександр Пастушенко поділився секретами:

  • Грунт слід якісно зорати, поборонувати, провести передпосівну культивацію, закрити вологу. Фермер підкреслює: для овочів це особливо важливо, щоб запобігти появі шкідників та хвороб.
  • Земля під перець має бути добре розпушеною, щоб дати розвиток кореневої системи.
  • Культура потребує підсиленого мінерального живленні у порівнянні з іншими, після появи сходів для внесення поживних речовин слід зрошувати рослину.
  • Слід вибирати якісне насіння, воно не дешеве і коштує у межах 2 грн за одну насінину.
  • Не варто одразу висаджувати перець у відкритий грунт. У ФГ«Імпульс» розсаду вирощують у теплицях.

Читайте: Город у вантажному контейнері: кейс фермера з Київщини

«У нашій кліматичній зоні висаджувати розсаду рекомендується після дати останніх ймовірних заморозків. Зазвичай, починаючи із 20 травня», – розповів Пастушенко.

Як повідомляв раніше Landlord, фермер з Чернігівщини постачає ягоди до ЄС.

Читайте також