Про досвід фермера з Томашівки на Уманщині, керівника фермерського господарства «Імпульс» Олександра Пастушенка розповідає сайт Черкаської ОДА.
Аграрій, крім традиційних культур — озимих зернових, соняшника, цукрових буряків, кукурудзи — вирощує у своєму господарстві й альтернативні культури. Під ними невелика площа: близько 20 га. Тут росте і солодкий перець — доволі примхлива кулльтура, яка потребує ретельного догляду, але має високу рентабельність, каже Олександр Пастушенко.
Так, на сьогодні фермер збирає по 10 т солодкого перцю з гектару. Як досягти такої врожайності? Олександр Пастушенко поділився секретами:
- Грунт слід якісно зорати, поборонувати, провести передпосівну культивацію, закрити вологу. Фермер підкреслює: для овочів це особливо важливо, щоб запобігти появі шкідників та хвороб.
- Земля під перець має бути добре розпушеною, щоб дати розвиток кореневої системи.
- Культура потребує підсиленого мінерального живленні у порівнянні з іншими, після появи сходів для внесення поживних речовин слід зрошувати рослину.
- Слід вибирати якісне насіння, воно не дешеве і коштує у межах 2 грн за одну насінину.
- Не варто одразу висаджувати перець у відкритий грунт. У ФГ«Імпульс» розсаду вирощують у теплицях.
Читайте: Город у вантажному контейнері: кейс фермера з Київщини
«У нашій кліматичній зоні висаджувати розсаду рекомендується після дати останніх ймовірних заморозків. Зазвичай, починаючи із 20 травня», – розповів Пастушенко.
Як повідомляв раніше Landlord, фермер з Чернігівщини постачає ягоди до ЄС.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!