Колишня виконавча директорка Cargill Ніколь Джонсон-Гоффман приєдналася до ради директорів Meati Foods, щоб консультувати компанію під час її розширення в США, передає newfood.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Стартап Meati Foods уже доволі гучно заявив про себе на ринку альтернативної їжі. Зокрема, він створив м’ясне філе з міцелію. Під час запуску передзамовлення на “курячі” їх розкупили менш ніж за 24 години.
“М’ясо” Meati з ферментованого міцелію структуроване як звичайні шматки тваринного аналога. Воно містить 18 г повноцінного білка та незначну кількість жиру.
Ніколь займатиметься саме просуванням серії інноваційних продуктів американського стартапу.
До Meati вона також була гендиректоркою виробника культивованого м’яса Believer Foods. Джонсон має понад два десятиліття досвіду менеджменту в харчовій та сільськогосподарській сферах. Окрім того, Джонсон також є колишньою адвокаткою, що може бути корисним для стартапу, оскільки галузь альтернативних протеїнів дуже залежить від рішень, прийнятих регуляторними органами – FDA та USDA.
Своє призначення Джонсон бачить у пропонуванні ринку рішення, які працюють на споживачів.
За даними Forbes, Cargill є найбільшою приватною компанією в США за рівнем доходів, а також має великий вплив на світовому ринку харчових продуктів.
Нагадаємо, канадський стартап з виробництва культивованого м’яса The Better Butchers анонсував плани з відкриття першої у світі фабрики з виробництва виключно культивованого м’яса протягом наступних двох років.
Британський стартап Moolec планує масово виробляти свинину із сої. Технологія вже апробована та готова до масштабування. Компанія Moolec, відповідно до своєї назви, займається дослідженнями рослин та сільськогосподарських культур на молекулярному рівні. Нині науковці займаються розробкою платформи для виробництва “соєвої свинини”, вирощування якої може бути вигіднішим, ніж у випадку зі справжнім м’ясом.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення становитиме лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса.
Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей. Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю, ніж інші продукти з культивованого м’яса.
Південноафриканська компанія Mzansi Meat змінює бренд на Newform Foods і запускає рентабельну платформу біовиробництва для прискорення продукування культивованого м’яса.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!