Канадський стартап з виробництва культивованого м’яса The Better Butchers анонсував плани з відкриття першої у світі фабрики з виробництва виключно культивованого м’яса протягом наступних двох років.
The Better Butchers хоче стати першою компанією в Канаді, яка виведе на ринок культивоване м’ясо, передає ait-magazine.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Стартап The Better Butchers заснував Мітчелл Скотт, колишній співзасновник американського бренду рослинного м’яса The Very Good Food Company, котрого у 2022 році звільнили з посади генерального директора компанії.
Коли мене безцеремонно вигнали з компанії, співзасновником якої я був, я почав власні дослідження і нарешті створив команду, яка відкриє першу у світі фабрику культивованого м’яса, — розповів він.
Культивоване м’ясо може вирішити серйозні екологічні, етичні проблеми та проблеми зі здоров’ям. Скотт вважає, що воно розв’яже деякі проблеми, пов’язані зі сприйняттям споживачами м’яса рослинного походження, такі як смак, текстура та довгий список інгредієнтів.
The Better Butchers планує відкрити мʼясну фабрику у Ванкувері у 2024 році. Компанія зосередиться на портфелі продуктів, що поставляються безпосередньо споживачам, та має у планах вийти на сферу громадського харчування та гуртову торгівлю.
Бренд працює над прототипами культивованих свинячих сосисок, фрикадельок і маринованих стейків.
Нагадаємо, британський стартап Moolec планує масово виробляти свинину із сої. Технологія вже апробована та готова до масштабування. Компанія Moolec, відповідно до своєї назви, займається дослідженнями рослин та сільськогосподарських культур на молекулярному рівні. Нині науковці займаються розробкою платформи для виробництва “соєвої свинини”, вирощування якої може бути вигіднішим, ніж у випадку зі справжнім м’ясом.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення становитиме лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса.
Чеський харчовий технологічний стартап Mewery представив гамбургер із суміші культивованої свинини та клітин мікроводоростей. Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса, оскільки це означає появу більш етичних та екологічно чистих м’ясних продуктів за нижчою собівартістю, ніж інші продукти з культивованого м’яса.
Південноафриканська компанія Mzansi Meat змінює бренд на Newform Foods і запускає рентабельну платформу біовиробництва для прискорення продукування культивованого м’яса.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!