Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks, передає just-food.
Заснована у 2019 році компанія, що базується в Бостоні, зазвичай продає власні запатентовані інгредієнти, які замінюють м’ясо, брендам і виробникам рослинного м’яса.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Бургери Motif BeefWorks продаватимуться за $12 за чотири упаковки споживачам безпосередньо на вебсайті компанії.
У заяві Motif FoodWorks стверджується, що продукт “продемонструє силу своїх інгредієнтів безпосередньо споживачам”.
Майк Леонард, генеральний директор Motif FoodWorks, додав: “Коли ми пробуємо нашу продукцію на виставках і заходах, питання номер один, яке нам задають, це “Де я можу купити ваш продукт?” Ось чому ми раді запропонувати людям можливість спробувати нашу продукцію вдома та відчути насолоду від інгредієнтів Motif”.
Попит на м’ясні продукти рослинного походження в США в минулі квартали знизився. Ознаки уповільнення попиту спонукали деяких виробників переглянути свою позицію в секторі, а інших — знизити свої очікування або скоротити робочі місця.
Джон Баумгартнер, американський керуючий директор з дослідження акцій японського інвестиційного банку Mizuho Securities, стверджував, що американський сектор рослинного м’яса є новою категорією харчових продуктів, яка вимагає навчання потенційних споживачів, основного ринку, флекситаріанців та м’ясоїдів, які прагнуть зменшити споживання м’яса.
Баумгартнер вважає, що цій галузі може знадобитися близько 20 років, аби повністю розкрити свій потенціал.
Нагадаємо, з листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!