Новини / Технології     21 грудня 2022 19:39

Українська компанія розробила вивела на ринок рослинну альтернативу кальмарам

GG plant-based food products спеціалізується на виробництві рослинних альтернатив м'яса, риби, морських та молочних продуктів

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам, інформує пресслужба компанії на сторінці у Facebook.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Кальмари утворюють хрустку скоринку після смаження в олії, мають ніжний солодкувато-солоний смак. До складу таких кальмарів входять зокрема вода, олія соняшникова високоолеїнова, крохмаль модифікований, камедь конжака, веганський ароматизатор морепродуктів.

Довідка. GG plant-based food products спеціалізується на виробництві рослинних альтернатив м’яса, риби, морських та молочних продуктів.

Зауважимо, що Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Так, FDA визнало безпечним штучне м’ясо від компанії Upside Foods, вирощене з клітин курки у лабораторії.

Нагадаємо, спільний проєкт між Університетом Сіднея, InterGrain, Agriculture Victoria та Департаментом первинної промисловості та регіонального розвитку Західної Австралії працює над виведенням більш стійких до спеки сортів пшениці, повідомляє Graincentral.

Команда старшокурсників з Дартмутського коледжу (штат Нью-Гемпшир, США) розробила проєкт, який дозволить астронавтам вирощувати овочі на Марсі.

Український Smart Oasis Farm вже успішно представив свою “розумну ферму” у Кувейті.

Американська компанія Vertical Harvest планує розширювати свою концепцію інноваційних вертикальних теплиць у Чикаго.

Тим часом в Японії відкрили теплицю площею 13 га з електростанцією на біомасі.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!