За минулі десять років площі під швейцарським часником збільшилися в п’ять разів, повідомляє lid.ch. Проте, цього все ще недостатньо для внутрішнього споживання країни.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Так, у 2010 році посівна площа становила мізерні 1,5 га. У 2017 році це було вже майже 40 га зі зібраними 46 т часнику, нині — понад 150 т.
Зросло й органічне вирощування. Площа органічного вирощування тепер удвічі більша, ніж звичайного, і тому близько двох третин швейцарського часнику надходить від органічних виробників.
Нагадаємо, у 2022 році вчені Науково-дослідного інституту овочебаштанних культур та картоплі Узбекистану запатентували новий сорт часнику під назвою “Жануб”, що в перекладі означає “Південь”, який має коротший термін дозрівання порівняно з іншими сортами.
У результаті багаторічних досліджень вченим Науково-дослідного інституту овочебаштанних культур та картоплі Узбекистану вперше вдалося вивести новий сорт рокамболю – овоча, який також називають цибулею-чесноком, причасниковою цибулею, єгипетською цибулею або іспанським часником.
Ферма Panbaran на Київщині створила патріотичний український сир “Чорнобаївка”.
Ізраїльська компанія Rahan Meristem спільно з підприємством Banarica Colombia з Колумбії розробили новий сорт бананів із групи Кавендіш, стійкий до грибного захворювання — фузаріозу TR4, яке відоме як панамська хвороба. Новий сорт також відрізняється високою врожайністю та ранніми термінами цвітіння. Про це повідомляє Fruit-inform.
18 гектарів землі для вирощення городини та ягід цьогоріч виділили 10 лісових господарств Хмельницької області. Ця площа – більша в 5 разів у порівнянні з минулим роком. Посіви ягід та овочів збільшили через війну. Частину зібраної городини використають під час виробництва сухих супів для українських воїнів, решту врожаю продадуть.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!