Про це повідомляє EastFruit.
Значне зниження виробництва прогнозували ще на початку липня – через несприятливі погодні умови і проблеми із запиленням, експерти прогнозували урожай 511 тис. т. Проте сьогодні внутрішнє виробництво груші оцінюють у 365 тис. т. Це вдвічі менше, ніж торік (730 тис. т), і втричі менше, ніж у 2011 році (934 тис.).
Читайте: Яким буде вино врожаю 2019 року: прогноз виноробів світу
Представники професійної асоціації OI Pera, які і здійснили оцінювання сезону італійської груші 2019 року, пояснюють значне зниження виробництва, по-перше, недостатнім запиленням культури через негоду, а по-друге, серйозними проблемами, викликаними шкідниками – мармуровим клопом і альтернарією, які не можна було передбачити три місяці тому.
Ці два чинники призвели до скорочення обсягу врожаю і, крім того, суттєво зменшили кількість продукції, придатної до реалізації у свіжому вигляді.
«Порівняно зі звичайними роками, коли майже 70% продукції можна продати у свіжому вигляді, ми зараз говоримо про 55%», – відзначає президент OI Pera Джанні Амід.
Ситуація призведе до проблем у багатьох компаніях садівників, тому в Асоціації планують надати фінансову допомогу господарствам, щоб зберегти таку важливу сферу в агросекторі Італії, а також наголошують на необхідності зосередитися на дослідженнях, аби знайти рішення проблеми.
Landlord раніше повідомляв про те, як зменшити втрати при зберіганні яблук і груш. Дослідники Вагенінгенського університету в Нідерландах встановили, які збудники спричиняють гниль плодів яблук і груш, котра призводить до значних втрат продукції під час зберігання. Обприскування і видалення джерел зараження – основні заходи боротьби з цими інфекціями.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!