НовиниТехнології

В Іспанії створили спеціальний напій для спортсменів з океанічної води

Іспанський стартап Refix створив функціональний ізотонічний напій на основі морської води, що містить 78 основних мінералів, передає newfood. Розробник запевняє, що океанська вода містить таку саму частку мінеральних солей — магнію, хлориду, кальцію і калію — як і плазма крові.

20% нашого напою становить морська вода, яка добувається безпосередньо з Атлантичного океану в регіоні Галісії. Це – відмінність Refix від будь-якого іншого ізотонічного напою на ринку, — розповів Роберто Ерреро Томе, котрий представляє компанію на чи не найбільшій виставці органічної їжі Biofach, що проходить у Німеччині.

Основна функція напоїв – покращення спортивних результатів, підтримка правильного рівня гідратації та відновлення мінеральних солей, втрачених під час тренувань.

Це дуже добре працює для підготовки тіла перед фізичним тренуванням, відновлення після тренування та відновлення втрачених мінеральних солей у зв’язку з проблемами зі шлунком. Ізотонічна вода є корисною для кісток, артерій і мозку, а також допомагає покращити сон, розслабляючи нервову систему. Це дійсно чиста вода. Це єдине місце, де вам дозволено ловити морепродукти та подавати їх безпосередньо на стіл, — каже Томе.

Воду обробляють на заводі компанії, зберігаючи чисті мінеральні солі.

Щоб запобігти майбутньому забрудненню океанів мікропластиком, Refix використовує скляні пляшки з алюмінієвими кришками та перероблювані картонні упаковкиTetra Pack.

Нагадаємо, майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець зазначив, що створення НАК “Вода України” дозволить забезпечити відкритий та ефективний моніторинг вод та контроль за використанням водних ресурсів.

Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.

Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.

Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі та організаціям водокористувачів” №1110.

Президент України підписав Закон “Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель”, який було ухвалено парламентом 22 лютого 2022 року. Загалом, процес розробки, обговорення та прийняття документа тривав понад два роки.

Відновлення зрошення забезпечить сталий розвиток сільськогосподарської галузі у Південному регіоні та реалізацію аграрного потенціалу всієї країни.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Державні інспектори виявили на свинокомплексі ФГ “Кобудь” самовільний скид стічних вод з ознаками сечі в річку Случ без дозволу на спеціальне водокористування та за відсутності нормативів граничнодопустимих скидів забруднювальних речовин.

Анна Лиса

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку