Вчені проаналізували понад 36 тисяч зразків фруктів та назвали ті, які є найбільш небезпечними для здоров’я. Результати досліджень розмістили у щорічному звіті американської некомерційної організації, повідомляє РБК.
Небезпека, яку несуть деякі фрукти пов’язана з високим вмістом пестицидів, які здатні викликати рак, хворобу Паркінсона, діабет, а іноді – безпліддя та ожиріння, йдеться у звіті.
Читайте: Врятували бджіл від пестицидів: геніальний винахід мексиканських фермерів
Список небезпечних фруктів очолила полуниця – у 70% продукції вчені виявили шкідливі речовини. Далі йдуть нектарин, яблука та персики – вміст домішок, що небезпечні для людини, у них теж набагато перевищує норму. В груші, вишні та винограді пестицидів менше, але все одно фахівці радять їсти їх з обережністю.
Як повідомляв LANDLORD, херсонські фермери посеред зими зібрали урожай полуниці та малини.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!