Події / Рослинництво     28 лютого 2018 16:05

Чверть українського цукрового буряка вирощують з німецького насіння

Журналісти LANDLORD поспілкувались з заступником генерального директора ТОВ «Штрубе Україна ГМБХ» Андрія Бабича, під час 8 Міжнародної «Зернові технології 2018». Компанія офіційний представник Strube GmbH & Co.KG з Німеччини, яка займається селекцією та розведенням цукрового буряку, пшениці, жита і ріпаку як самостійно, так і разом з партнерами. Про ситуацію на ринку насіння в Україні читайте в нашому бліц-інтерв’ю.

Що Ваша компанія представляєте на виставці? Які послуги надає на українському ринку?

«Штрубе Україна» представляє на виставці компанію «Strube» (Німеччина). Ми є «донькою» німецької компанії. Основний напрямок «Strube»  – це виробництво насіння цукрового буряку, кукурудзи, соняшника, пшениці ярової та озимої. Наша компанія продає насіння цукрового буряку, виробництво якого відбувається  тільки в Німеччини. Якщо ми говоримо про насіння пшениці – то процес розмноження проходить в Україні. Уся продукція надходить з Німеччини.

Йдуть кліматичні зміни в Україні. Як Ваша компанія пристосовується до них?

Основний продукт компанії «Strube» – це насіння цукрового буряка. Сьогодні в реєстрі України ми намагаємося зайняти найбільше позицій. Кожен господар, власник компанії, маючи 25 гібридів на вибір, обирає той, який йому підходить більше.

У компанії в Україні є склади чи Ви все замовляєте індивідуально за кордоні?

Ні. Відмінністю компанії «Strube» від інших фірм є те, що ми не виготовляємо насіння наперед. Намагаємося укладати договори восени та взимку. Щороку подаємо заяви в німецький завод, який натомість виготовляє насіння під посів поточного року.

Ваша компанія спеціалізується на поставках Україною чи співпрацює з іншими країнами?

«Strube» – це європейська компанія, яка співпрацює з Китаєм, Японією, Північною Африкою. Фірмі 130 років.

Чого ви очікуєте від нового аграрного року?

Якщо охоплювати ринок цукру, то продажі закінчилися, скоро посіви. Ми на ринку 11 років, маємо свої 20-25% ринку, тобто його 5 частину. Фірму знають як відомий бренд. Я вважаю, що не буде великого підйому у виробництві цукру, але й не буде великого падіння. Якщо порівнювати з минулим роком, то залишимося на тому ж рівні. Звісно, усе залежить від експорту та середньої ціни на цукор.

Новини за темою:  Зерно стало планом «Б» для бізнесу і рятівником економіки під час війни — Ставніцер

Хто ваш основний покупець: малі підприємства чи великі холдинги?

Ми працюємо зі всіма, проте треба розуміти, що будь-який виробник цукрового буряку підв’язаний під цукровий завод. А цукровим заводом володіє декілька людей з усіє України. Лише 44-45% цукрових заводів, які працюють цілий сезон. Ми працюємо з будь-якими людьми, які до нас звертаються. Не має значення, чи це холдинг, чи фермер.

Читайте також