Фахівці порадили, які продукти здатні зміцнити весь організм і продовжити життя. Низка фахівців радить віддавати перевагу рослинній їжі, водночас скорочуючи споживання м’ясної продукції. Експерти стверджують, що так вдасться захиститися від запалень, які стають причиною небезпечних і смертельних захворювань, передає dailynews.kyiv.ua.
У першу чергу варто відмовитися від продуктів і страв з високим вмістом насичених жирів. Серед них особливо виділяють відбивні, ковбаси, гамбургери, бекон і шашлики. Таке споживання може привести до утворення “поганого” – ЛПНЩ – холестерину. Він, своєю чергою, закупорює артерії, обмежуючи приплив крові до життєво важливих органів тіла. Високий рівень холестерину є фактором ризику серцевого нападу або інсульту – двох смертельних станів.
Багато рослинних продуктів є хорошими джерелами антиоксидантів, які допомагають видалити вільні радикали з організму, – акцентують медики. Вільні радикали призводять до пошкодження клітин, підвищують ризик запалення і сприяють розвитку цілого ряду захворювань. З-поміж них — ревматоїдний артрит, псоріаз, астма, коліт, запальні захворювання кишечника, ожиріння, гіпертонія і цукровий діабет 2 типу. “Дієта, багата антиоксидантами, також може допомогти знизити ризик деяких видів раку, – додають деякі експерти.
Фахівці зауважують, мовиться тільки про відмову від шкідливого м’яса, оскільки доведено, що червоне і оброблене м’ясо призводить до скорочення життя.
Заповнити запас білка, дотримуючись рослинної дієти, можна. Для цього лікарі радять включати в раціон яйця, молоко, сир, соєві продукти, бобові, горіхи і насіння.
Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.
Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.
Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.
Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.
В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.
Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.
Мандарини можуть принести вашому організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити.
Буряк має чимало переваг для здоров’я, та його приготування може забрати чимало часу. Одначе, цей коренеплід можна додати до раціону навіть у сирому вигляді.
Нині все більше осіб страждає від різноманітних розладів сну. Водночас покращити якість нічного відпочинку можна, якщо налагодити свій раціон та вживати корисні продукти.
Горіхи – це одні з найкорисніших натуральних продуктів. Ви можете використовувати їх не лише як перекус, але й додавати до салатів, каш чи поєднувати з фруктами.
Анна Лиса