Новини    14 листопада 2023 19:39

Дієтологи назвали п’ять причин вживати мандарини

Зокрема у мандаринах міститься чимало антиоксидантів, які борються з вільними радикалами, окрім того, у цих фруктах міститься третина вашої добової норми вітаміну С

Мандарини можуть принести вашому організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити. Про інші корисні властивості мандаринів розповіла експертка Крісті Гріффін, передає korisno.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Мандарини корисні для шкіри

Чи є щось, що омолоджує сильніше, ніж сяюча, красива шкіра? У мандаринах міститься чимало антиоксидантів, які борються з вільними радикалами, окрім того, у цих фруктах міститься третина вашої добової норми вітаміну С.

Звісно, ви можете отримати переваги від споживання мандаринів, проте ви також можете освітлити шкіру за допомогою спеціальної маски, яка видаляє жир та бактерії. Для того, щоб зробити її, просто змішайте ложку натурального йогурту, ложку меду та сік з 3 – 4 скибочок мандарина. Залиште маску на обличчі на 10 – 15 хвилин, а після цього змийте, висушіть обличчя та нанесіть зволожувальний крем.

Добре впливають на ясна

Якщо ви хочете мати чарівну посмішку, тоді поспішайте з’їсти мандаринку. Завдяки вітаміну С, що міститься у цих фруктах, ви можете суттєво зменшити свої шанси захворіти на гінгівіт – почервонілі та набряклі ясна.

Втім, не намагайтеся з’їсти їх надто багато, адже велика кількість кислоти може пошкодити вашу зубну емаль.

Ваш зір покращиться

Основна причина втрати зору після 60 років – це вікова макулярна дегенерація та катаракта. Та вітаміни С й А в мандаринах можуть відстрочити чи навіть запобігти втраті зору.

Та намагайтеся їсти мандарини свіжими та не залишати їх на сонці чи в теплі, адже так ви можете послабити вітамін С у них.

Мандарини зміцнюють кістки

Дослідження показало, що група чоловіків, які споживали більше вітаміну С та калію – а обидві ці речовини містяться в мандаринах – мали підвищену щільність кісток та менше переломів ніж ті, що не споживали калій та вітамін С.

Тож якщо ви хочете покращити міцність своїх кісток, спробуйте додати до свого раціону мандарин чи два.

Зміцнює волосся

Мандарини допомагають вашому організму засвоювати залізо, а ця поживна речовина також потрібна для того, щоб ваше волосся росло краще та було міцнішим. Окрім того, допомагає і вітамін В12, який також можна знайти у фруктах. Він зменшує випадіння волосся та уповільнює процес сивіння.

Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.

Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.

Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.

Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.

В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.

Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...