На ринку України зберігається тенденція зростання цін на торішню моркву, водночас сьогодні ця продукція вже коштує значно дорожче, ніж в аналогічний період минулого року, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Наразі запаси моркви в українських господарствах фактично вичерпано, тоді як попит на цю продукцію залишається досить високим. У ситуації, що склалася, ті фермери, які ще мають у своєму розпорядженні певні обсяги моркви, отримали можливість і далі підвищувати відпускні ціни.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Лише з початку поточного тижня ціна на моркву врожаю 2022 року зросла в середньому на 10%. Сьогодні українські господарства готові відвантажувати моркву не дешевше 36-43 грн/кг ($0,98-1,18/кг).
Нині ціна на моркву в Україні вже в середньому у 2,5 раза вища, ніж в аналогічний період минулого року.
Водночас більшість учасників ринку не виключають подальшого подорожчання в цьому сегменті. Свою думку вони аргументують фактичною відсутністю вільних обсягів моркви в українських господарствах.
Проте, компенсувати дефіцит пропозиції цього коренеплоду шляхом імпортної продукції трейдерам навряд чи вдасться, оскільки запаси тогорічної моркви в основних країнах-постачальниках також практично вичерпані.
Нагадаємо, у більшості областей України відзначено підвищення цін на моркву, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Основною причиною позитивних коригувань, за словами фахівців, є сезонне скорочення пропозиції якісної продукції на тлі підвищення закупівельної активності оптових компаній.
Нині спостерігається стрімке зростання цін на моркву, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Підвищення цін на цю продукцію експерти пояснюють тим, що у багатьох місцевих виробників закінчуються запаси якісної моркви, врожай якої цього сезону був досить низьким.
Активізація попиту дає змогу українським фермерам впевнено підвищувати відпускні ціни на моркву.
В уряді затвердили план із забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану.
Якщо за два роки не вивезти з країни виготовлений крохмаль, то він втратить термін придатності до реалізації та підлягатиме утилізації. Тож перед виробниками постало питання доречності виготовлення крохмалю у 2022-2023 МР.
З початку повномасштабної війни в Україні деякі кооперативи перепрофілювалися: з вирощування ягід перейшли на овочі. Саме так вони хочуть допомогти країні вистояти та забезпечити населення продовольством.
Аграрії Дніпропетровщини зібрали майже 270 тис. тонн урожаю картоплю та овочів відкритого ґрунту (огірки, помідори, моркву, буряк та цибулю).
Раніше в Мінагрополітики відповіли, чи буде в Україні дефіцит садовини та овочів.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!