Після накопичення досвіду з вирощування амаранту українські виробники можуть вийти на європейські ринки з інноваційними продуктами, розповів провідний фахівець із сертифікації “Органік Стандарт” Василь Шукалович, передає agroportal.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Зараз в агровиробників відбувається активне накопичення досвіду з вирощування амаранту. Це перспективна культура, хоча зараз її вирощує невелика кількість фермерів
Тому я рекомендував аграріям спробувати вирощувати цю культуру. Адже питання кількості рослинного білка, зібраного з 1 га, — це реально питання найближчого майбутнього, — пояснив Шукалович.
Компанія “УкрБіоЛенд” планує великомасштабне виробництво органічного амаранту та відвантаження продукції на експорт, і це буде показовий проєкт для ринку.
З погляду органічного виробництва амарант теж доволі цікава і перспективна культура, питання лише у правильних акцентах технології вирощування та збирання. Після накопичення досвіду і практики у вирощуванні цієї культури агровиробники зможуть зробити наступний крок — вийти на органічні європейські ринки з інноваційними продуктами, — впевнений експерт.
Нагадаємо, амарант економічно вигідніше вирощувати, ніж більшість інших культур. За врожайності 1 т/га рентабельність досягає 75%.
На Миколаївщині випікають 100% амарантовий хліб.
Жнива амаранту завершили на Чернігівщині на площі 29 га.
Французька компанія Bejo France у співпраці з ще п’ятьма французькими виробниками долини Луари та Шампань вивела сорт жовтої цибулі Orion, яка не викликає сліз та не залишає після себе запаху на руках.
У підсобних господарствах п’яти регіонів Узбекистану цього року вперше почали вирощувати перилу, як експеримент за рекомендаціями корейських фахівців. За словами виробників цієї культури, попит на неї з боку ресторанів азійської кухні виявився добрим.
Експерти назвали рентабельність вирощування конопель в Україні.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!