Новини / Аналітика     26 листопада 2022 15:15

Українські аграрії зібрали вже понад 80% урожаю


Збір врожаю зернових та зернобобових культур в Україні завершено на 82 %.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики і продовольства.

Обмолочено 9,2 млн га, намолочено 40,1 млн тонн зерна:

  •  пшениці обмолочено 4,7 млн га (100%), при врожайності 41,2 ц/га намолочено 19,4 млн тонн;
  •  ячменю – 1,6 млн га (100%), при врожайності 35,1 ц/га намолочено 5,6 млн тонн;
  • гороху – 111,5 тис. га (100%), при врожайності 23,4 ц/га намолочено 261 тис. тонн;
  •  кукурудзи на зерно – 2,2 млн га (53%), при врожайності 60,1 ц/га намолочено 13,5 млн тонн;
  • гречки – 115 тис. га (98%), при врожайності 13,7 ц/га намолочено 156,5 тис. тонн;
  •  проса – 42,6 тис. га (95%), при врожайності 23,1 ц/га намолочено 98 тис. тонн.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Крім того, збирання:

  • соняшнику проведено на площі 4,5 млн га (96%), намолочено 9,8 млн тонн насіння при врожайності 21,7 ц/га;
  • сої – на площі 1,5 млн га (97%), намолочено 3,6 млн тонн при врожайності 24,1 ц/га;
  • ріпаку – на площі 1,1 млн га (100%), намолочено 3,2 млн тонн насіння при врожайності 28,9 ц/га.

Цукрових буряків викопано на площі 166 тис. га (93%), накопано 8,2 млн тонн солодких коренів при врожайності 495 ц/га.

Аграрії Миколаївщини та Одещини завершили збирання цьогорічного урожаю всіх сільськогосподарських культур.

Найбільше зерна намолотили сільгосптоваровиробники Вінниччини – 3,7 млн тонн зерна.

Найвища урожайність зернових та зернобобових культур у аграріїв Хмельниччини – 65,6 ц/га.

Нагадаємо, за попередніми прогнозами від The Food and Agriculture Organization (ФАО), валове виробництво зернових у світі у 2022 році продовжить зростання четвертий рік поспіль і може досягти 790 млн т.

Оцінка ФАО щодо світових запасів зернових на кінець сезону у 2022 р. становить 856 млн т, що на 2,8% вище початкового рівня. Це обумовлено збільшенням запасів кукурудзи, зокрема через призупинення експорту з України.

Валерія Пепеля

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також