Новини / Технології     27 лютого 2024 20:34

Сінгапурський бренд Float Foods розробив “машину” для створення яєць із рослинних інгредієнтів

Для зручності кожен рослинний яєчний жовток поставляється в капсулах, які можна заморожувати для довшого зберігання

Сінгапурський стартап винайшов машину для створення рослинних жовтків. Виробник наполягає, що яйця мають той самий смак і текстуру, що й традиційні: жовтки, які сочаться, і яєчні білки з еластичною текстурою, передає newfood.

Яйця можна подавати “сирими” або використовувати як інгредієнт для багатьох страв, включаючи макарони, локшину, соуси, тістечка, майонез і випічку.

Засновник і генеральний директор Float Foods Вініта Чулані розповідає, що технологія OnlyEg орієнтована на виробників харчових продуктів, які хочуть виробляти альтернативні яєчні жовтки та яйця.

Завод компанії, розташований у Сінгапурі, має технічні можливості для виробництва цих продуктів у комерційних масштабах. Як пояснив харчовий технолог, лише одна його лінія може виробляти близько 2000 одиниць яєчних жовтків щодня і це ще не максимум.

Для зручності кожен рослинний яєчний жовток поставляється в капсулах, які можна заморожувати для довшого зберігання.

Жовтки багаті поживними речовинами та не містять холестерину. Їх склад оптимізовано завдяки співпраці з відомими вченими з Сінгапурського інституту харчових та біотехнологічних інновацій.

Наша машина є проривом у розробці рослинних альтернатив продуктам тваринного походження. Це дозволить виробникам їжі задовольнити зростаючий попит на екологічні та етичні харчові продукти без шкоди для якості чи смаку, – додає Чулані.

Float Foods уже випустила на ринок низку продуктів рід брендом OnlyEg, включаючи омлети, тамагоякі, а також альтернативні яйця пашот. Це особливо актуально в умовах гострого дефіциту яєць, що спостерігається на ринку.

Раніше сінгапурський бренд Hegg, дочірня компанія Howw Foods, який виготовляє веганські яйця, уклав угоду з Dasoon – найбільшим дистриб’ютором яєць у країні. Це допоможе вивести інноваційний замінник яєць у місцеві супермаркети та відкрити більше офлайн-каналів для просування продуктів бренду, основним із яких є веганський замінник яєць Hegg’s Eggless Egg.

Новини за темою:  Прохолода та дощі 14 травня: яка погода чекає на Україну в середу

Eggless Egg виготовляється із білка ріпаку, харчової камеді та картопляної клітковини й містить 6,4 г білка на 10 г порції.

Нагадаємо, майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.

Ізраїльський стартап Yo Egg розробив замінник яєць, що має вигляд справжніх, одначе, є на 100% веганськими.

Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.

Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.

Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Новини за темою:  У Києві запустили обов'язкову реєстрацію собак: за відмову — штраф до 1020 грн

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також