Вже незабаром в австралійських магазинах з’явиться цибуля, яка містить мінімум летючих з’єднань-провокаторів сліз. Цей незвичний овоч може з’явитися і в інших країнах, зазначили представники австралійських магазинів Woolworth, які торгуватимуть новою цибулею каналу 9news.
Для багатьох нарізання цибулі — це випробування, тим паче коли цибулі потрібно багато. Австралійські фермери обіцяють, що під час нарізання нової цибулі не проллється жодна сльоза.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Як природний механізм самозахисту, цибуля виділяє комбінацію природних хімічних речовин і ферментів (або “летких сполук”), які можуть викликати сльози та роздратування, коли цибулю пошкоджують або розрізають, — розповіли представники австралійських магазинів Woolworth.
Цибуля “без сліз” містить менше цих сполук, і їх кількість продовжує зменшуватися після збирання врожаю порівняно зі звичайною цибулею, де з часом ці сполуки тільки збільшуються.
Овочі вирощували з використанням природних методів, включаючи схрещування звичайних сортів цибулі. Аграрії кажуть, що в кліматичних умовах Австралії досягти таких результатів вдалося впродовж десятиліть.
Така цибуля практично не відрізняється від звичайної, хіба що вона трохи солодша. Вартість за 500 г цибулі в перерахунку коштуватиме близько 80 гривень.
Нагадаємо, французька компанія Bejo France у співпраці з ще п’ятьма французькими виробниками долини Луари та Шампань вивела сорт жовтої цибулі Orion, яка не викликає сліз та не залишає після себе запаху на руках.
У Нідерландах запущено оновлену систему водної нарізки овочів. Нею керує штучний інтелект, що дозволяє продовжити термін зберігання продукції.
Швейцарська дослідницька компанія ETH Zurich за два роки досліджень розробила робота-збирача, який здатний замінити 3,5 працівника, збирає томати без пошкоджень.
Минулими роками впровадження інновацій у сільське господарство дало змогу коригувати способи обробки культур та інші процеси. Фермерові навіть не потрібно мати досвід, щоб використовувати технології та побачити, як вини змінюють відповідну діяльність, роблять її вигіднішою, ефективнішою, безпечнішою та простішою.
У результаті багаторічних досліджень вченим Науково-дослідного інституту овочебаштанних культур та картоплі Узбекистану вперше вдалося вивести новий сорт рокамболю – овоча, який також називають цибулею-чесноком, причасниковою цибулею, єгипетською цибулею або іспанським часником.
Український Smart Oasis Farm вже успішно представив свою “розумну ферму” у Кувейті.
Американська компанія Vertical Harvest планує розширювати свою концепцію інноваційних вертикальних теплиць у Чикаго.
Тим часом в Японії відкрили теплицю площею 13 га з електростанцією на біомасі.
Вчені створили міні робота-фею для запилення рослин.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!