Новини / Овочівництво     24 липня 2020 17:30

Мінеральний склад ґрунтів і продовольства у світі біднішає

Вчені б’ють на сполох: за останні 50 років у продуктах овочівництва різко знизився вміст мікроелементів

Впродовж останніх 50 років фіксується різке зниження вмісту мікроелементів у ґрунтах, а також у продуктах харчування. Про це повідомляє Successful Farming, посилаючись на дослідження професора Вашингтонського університету в Сіетлі Девіда Монтгомері.

Так, вміст цинку в овочах знизився на 59%, магнію – на 26%, а заліза – на 83%. Так само у продуктах харчування зменшилася кількість кальцію, фосфору, білків та вітамінів. Нині дефіцит мінералів у їжі загрожує до 40% населення планети.

Читайте: Денис Шмигаль: уряд готує проекти 60 євроінтеграційних законів 

Головною причиною цього є збіднення мінерального складу ґрунтів та неувага фермерів до життєдіяльності біоти. Звісна річ, що такий стан речей негативно відображається і на рослинах, а відповідно – на врожайності посівів.

Одним із найбільш ефективних способів подолання цієї проблеми є застосування біологічних препаратів з метою підтримки та активізації життєдіяльності мікроорганізмів у ґрунті. Це дасть змогу підвищити доступність мікроелементів для рослин.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що пандемія паралізувала світову картопляну галузь.

Читайте також