Впродовж останніх 50 років фіксується різке зниження вмісту мікроелементів у ґрунтах, а також у продуктах харчування. Про це повідомляє Successful Farming, посилаючись на дослідження професора Вашингтонського університету в Сіетлі Девіда Монтгомері.
Так, вміст цинку в овочах знизився на 59%, магнію – на 26%, а заліза – на 83%. Так само у продуктах харчування зменшилася кількість кальцію, фосфору, білків та вітамінів. Нині дефіцит мінералів у їжі загрожує до 40% населення планети.
Читайте: Денис Шмигаль: уряд готує проекти 60 євроінтеграційних законів
Головною причиною цього є збіднення мінерального складу ґрунтів та неувага фермерів до життєдіяльності біоти. Звісна річ, що такий стан речей негативно відображається і на рослинах, а відповідно – на врожайності посівів.
Одним із найбільш ефективних способів подолання цієї проблеми є застосування біологічних препаратів з метою підтримки та активізації життєдіяльності мікроорганізмів у ґрунті. Це дасть змогу підвищити доступність мікроелементів для рослин.
Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що пандемія паралізувала світову картопляну галузь.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!