Україна зацікавлена у розширенні торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва з Республікою Індонезія. Натомість Індонезія готова у кілька разів збільшити імпорт українських продуктів. Про це йшлося на зустрічі з Генеральним директором з питань продовольчих сільськогосподарських культур Міністерства сільського господарства Республіки Індонезія Сумарджо Гатот Іріанто, повідомляє Мінагрополітики.
«Індонезія – перспективний ринок збуту української сільськогосподарської та продовольчої продукції. Обсяг торгівлі сільськогосподарською продукцією між країнами за 8 місяців 2017 року зріс на 35% порівняно з минулорічним періодом. Ми маємо всі можливості збільшувати експорт», – зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.
З 2016-му експорт в Індонезію збільшився майже в три рази. Українських експортерів приваблюють низькі ввізні мита, лояльна політика в сфері фітосанітарних норм і попит на якісну сільськогосподарську продукцію. До слова, Україна стала однією з 10 країн, які вчасно сертифікували свої лабораторії згідно із законодавством Індонезії.
Нині урядовці працюють над доступом української продукції тваринництва на ринок Індонезії. Держпродспоживслужба збирає список зацікавлених українських виробників для подальшого відпрацювання необхідних документів для відкриття доступу української яловичини на ринок Індонезії.
Також службою було отримано зразки запитальників на експорт яловичини за стандартом «халяль», які у випадку зацікавленості в експорті мають бути заповнені та передані з інформацією щодо виробничих потужностей.
Перевага індонезійського ринку в тому, що країна не застосовує тарифої ескалації. Тобто ввізні мита на продукти з доданою вартістю не збільшуються в залежності від ступеня обробки продукції. Ввізні мита в Індонезії порівняно низькі. Приміром, на пшеничне борошно вони становлять 5%, на борошно інших сортів – 5,4%, на крупи – 5%, соєвий шрот можна ввозити без мита.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!