5 вересня в Києві у межах міжнародної конференції Black Sea Oil Trade пройде круглий стіл «Вплив змін регуляторної політики в сфері продовольства на ринок олійно-жирової високомаржинальної продукції».
Світова практика регуляторної політики у сфері виробництва продуктів харчування зачіпає всіх учасників олійножирового ринку. Недавні зміни, що стосуються встановлення максимально допустимих рівнів вмісту гліцидилових ефірів (ГЕ) і 3-монохлорпропан діолів (3МХПД), безумовно, торкнуться не тільки кожного виробника олійножирової продукції, а й споживачів їх продукції, особливо в кондитерській, хлібопекарській і молочної галузях.
Читайте: Передбачив на 100 років наперед: як геніальність Жана Суффле допомогла створити агрогіганта
На сьогодні кількість постачальників, здатних забезпечити покупця сировиною, яка відповідає новим вимогам, досить обмежена. Встановлення нових вимог змушує виробника своєчасно визначити постачальників сировини з низьким вмістом цих контамінантів (ГЕ і 3МХПД).
Це обмеження діє в Євросоюзі, і багато інтернаціональних компаній уже вносять його у вимоги, які висувають своїм контрагентам. Найближчим часом це торкнеться і всіх виробників харчових продуктів, що використовують у вигляді сировини олійножирову продукцію. Оскільки Україна впевнено нарощує товарообіг з європейськими партнерами, цьому питанню необхідно приділити особливу увагу.
У ході презентацій і дискусії під час круглого столу обговорюватимуться ключові моменти, які стосуються цієї теми:
- сучасна практика європейської харчової промисловості щодо ГЕ і 3МХПД;
- на що звернути увагу для правильного вибору методики визначення зазначених контамінантів;
- що може означати для виробника олійножирової продукції відмова від відповідності новим вимогам;
- як зміниться ринок жирів;
- які нові можливості відкриваються для України.
Спікери круглого столу:
- Др. Руслан Абдулла, директор зі сталого розвитку, Департамент досліджень і розробок, Малайзійська рада виробників пальмової олії;
- Олексій Удовенко, директор регіонального представництва Малазійської ради виробників пальмової олії;
- П’єтро Паганіні, Fox School of Business, Temple University, Італія.
Landlord раніше повідомляв про те, чому угорські фермери тотально замінюють соняшник на сою.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!