Такі рекомендації дають вчені Оксфордського університету за результатами дослідження повідомляє Вloomberg. У ньому взяли участь 23 науковця під керівництвом Марко Спрінгманна (Marco Springmann).
Споживачам, особливо тим, які мешкають у країнах з високим рівнем доходу і щодня їдять м’ясо, вчені радять перейти на рослинну гнучку дієту. І це добре впливатиме як на здоров’я людей, так і на клімат. Якщо в усьому світі люди, які зараз надають перевагу м’ясу, перейдуть на рослинний раціонї, то до 2050 року вдасться скоротити майже вдвічі викиди парникових газів, у яких “винна” їжа. Тим, хто не хоче міняти свої харчові звички, нагадують, що вживання червоного м’яса асоціюється з певними видами раку, а також ожирінням, діабетом та підвищеним тиском.
Читайте: Зміни клімату, неврожай і голод – песимістичний прогноз на 2019-й від Bloomberg
У бідних країнах, де люди вживають мало м’ясних і молочних продуктів, підходить менш агресивний підхід до зміни раціону.
Вчені також радять більш раціонально використовувати землю, прісну воду, та продукти харчування. Адже близько третини їжі зараз йде на смітник – вона псується, інколи навіть не потрапляючи до споживача.
Як повідомляв раніше LANDLORD, імпорт свинини в Україну за 2018 рік побив рекорди.
Фото: Bloomberg.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!