Новини    02 травня 2023 21:14

Дієтологи визначили 14 продуктів, які не варто споживати, якщо прагнете бути стрункими

Експерти радять ретельно обрати продукти для споживання, адже часто звичний раціон може містити шкоду для організму

Нині повсякденне життя сповнене смаколиків і спокус, водночас нездорове харчування може призвести до різних проблем зі здоров’ям і абсолютно точно не дозволить нам схуднути. Дієтологи перерахували 14 найшкідливіших продуктів для тих, хто хоче зберегти форму, повідомляє Mirror.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Пончики з джемом

Пончики з варенням поєднують у собі деякі дуже шкідливі для здоров’я інгредієнти: містять багато цукру, зроблені з білого борошна і, звісно ж, обсмажені у фритюрі.

Як зазначив спортивний дієтолог Роб Гобсон, пончик із джемом містить близько п’яти чайних ложок цукру, також має високий рівень насичених жирів і в ньому близько 330 калорій.

Ковбаси

Ковбаси є одним з основних продуктів для багатьох сімей, але перероблене м’ясо, яке використовується для їх приготування, містить велику кількість насичених жирів, солі й консервантів. Світовий фонд дослідження раку попереджає, що люди повинні їсти “мало чи взагалі не їсти” переробленого м’яса, зауважуючи, що є переконливі докази того, що споживання переробленого м’яса є причиною колоректального раку.

Вибір якісніших ковбас може мати велике значення, тож дієтологи радять шукати бренди з високим вмістом м’яса й низьким вмістом солі.

Кокосова олія

Кокосова олія раніше рекламувалася як більш здорова альтернатива оливковій або рослинній олії.

Тоді як Ріаннон Ламберт, автор книги “Наука про харчування”, вважає, що високе споживання цього виду жиру пов’язане з підвищеним ризиком серцевих захворювань, тому важливо не перевищувати рекомендовану кількість насичених жирів для кожної людини, а це 20 г для жінки і 30 г для чоловіка.

Солодкі напої

Дуже високий рівень цукру в газованих напоях означає, що це поганий вибір для фігури та здоров’я зубів. Все це справедливо практично для всіх солодких газованих напоїв.

Смажена курка

Смажена курка багата на насичені жири, які можуть збільшити ризик серцевих захворювань. Також містить багато солі, яка може підвищити кров’яний тиск, якщо вживати її понад норму. Дві смажені курячі ніжки містять майже 500 калорій, 2,5 г солі та велику кількість насичених жирів.

Фруктові соки з додаванням цукру

Фруктові соки звісно допомагають поповнити запаси вітаміну С, проте деякі компанії додають до своїх напоїв додатковий цукор у додачу до того, що вже міститься в соку фруктів. Тому варто перевіряти етикетку, і якщо ви бачите там цукор, вибирайте іншу марку.

Каші та пластівці з цукром

Безсумнівно, пластівці для сніданку збагачені поживними речовинами, водночас деякі з них містять велику кількість цукру і шматочки шоколаду, що не є найздоровішим способом розпочати день.

Гранола

Мюслі мають репутацію здорового вибору для сніданку, насправді ж вони можуть містити велику кількість олії, цукру і в деяких випадках навіть сіль. Завжди уважно перевіряйте етикетку, щоб дізнатися, скільки цукру міститься в тій чи іншій марці. Низький рівень цукру в продукті – це 5 г на 100 г.

Бургер

Поєднання переробленого м’яса, булочок із білого борошна, плавленого сиру й солоного соусу означає, що це, безумовно, те, чого варто уникати тим, хто дотримується дієти.

Білий цукор

Додавання цукру до чаю або кави призводить до підвищеного ризику діабету та серцевих захворювань. Якщо не подобається несолодкий гарячий напій, спробуйте перейти на низькокалорійний підсолоджувач.

Смажений сир

Обсмажені у фритюрі халумі, палички з моцарели та сирні кульки варто виключити з раціону того, хто худне, тому що в них багато солі й насичених жирів.

Оладки

Готові оладки, які можуть містити пальмову олію, сироп глюкози та штучні ароматизатори не будуть вдалим вибором для сніданку.

Шоколадні батончики

Багато брендів шоколаду тепер виробляють батончики з високим вмістом білка, але це не означає, що вони корисні для вас. Вони також багаті на цукор і насичені жири, на відміну від натуральних нежирних джерел білка, як-от курка, індичка, яйця, риба й тофу.

Білий шоколад

Загалом весь шоколад не підходить для тих, хто дотримується дієти, проте молочний і білий шоколад зазвичай містять найбільше цукру.

Нагадаємо, згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.

Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.

Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.

Нове дослідження показало, що чоловіки, які найбільше люблять м’ясо, вважають себе більш традиційно мужніми і переконані, що його споживання є “нормальним”. Дослідники з Університету Канберри в Австралії опитали 5244 чоловіків і жінок щодо їхньої гендерної приналежності та ставлення до споживання м’яса.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...