21 січня в Києві компанія Сингента Україна в партнерстві з Агріко Україна і BEEF meat & wine провели першу в 2020 році міжнародну «Картопляну майстерню». Landlord також побував на заході, відтак хочемо поділитися своїми враженнями.
Читайте: Польські аграрії витрачають на ЗЗР картоплі $40 млн
«Картопляну майстерню», насамперед, було присвячено безпечності картоплі для кінцевого споживання як для супермаркетів та ресторанів, так і для переробки на чипси, крохмаль, картоплю фрі, змінам ринку та вподобанням кінцевого споживача.
На захід завітали гості з Польщі: наша колега Доктор Катержина Робертц і польський виробник картоплі для супермаркетів та переробки на чипси Мікаель Топольскі.
Колеги розповіли про ринок картоплі у Польщі, сфокусувалися на законодавчих аспектах у сегменті ЗЗР у Євросоюзі, труднощах, з якими стикаються протягом сезону вирощування картоплі, наголосили на тому, чого нам слід очікувати найближчими роками, та розповіли про важливість регламентованого застосування пестицидів і перевірки продукції. Доповіді гостей викликали неабияку зацікавленість у наших виробників, які мали чудову можливість поспілкуватися протягом усього насиченого дня.
⠀
Особливу увагу ми приділили нашому вдалому пілотному проєктові — протоколу вирощування картоплі компанії «Сингента», розповіли про його деталі, особливості та про всі його переваги для виробника, ключовими з яких є регламентоване застосування пестицидів та, відповідно, система захисту, розроблена індивідуально для кожного господарства, що бере участь у проєкті. Крім того, технічні консультації експертів, сервіси «АгроГід» та обов’язкова перевірка на пестицидні залишки. Своїм практичним досвідом у застосуванні протоколу в полі та подальшою співпрацею з торговельними мережами поділився Ігор Мотько.
⠀
Ми переконані, що у 2020 році протокол вирощування будуть впроваджувати в господарствах усі провідні виробники, а кінцевий споживач звертатиме на це особливу увагу, адже попит на безпечну продукцію росте з кожним роком.
⠀
Про попит на безпечність, якість та смакові якості різних сортів картоплі розповів та наглядно продемонстрував на відкритій кухні шеф кухар ресторану Beef Олексій Шеменков, адже він уже 2 роки поспіль особисто обирає картоплю на полях наших виробників, які захищені протоколом від «Сингента», для своїх гостей, про що їм обов’язково розповідає. Олексій впевнений, що саме це є причиною збільшення попиту відвідувачів на картоплю в його м’ясному ресторані.
Як повідомляв LANDLORD, Україна імпортувала рекордну кількість картоплі в 2019 році. При цьому заборонити продаж російської на нашому ринку виявилося неможливим.
Фото: Микита Завилинський
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!