Виробництво пива в Україні 2023 року зросло на 7,8% порівняно з попереднім роком, мовиться у повідомленні української компанії з виробництва пива, безалкогольних напоїв та мінеральних вод “Укрпиво”.
Експертна оцінка обсягу виробництва пива в Україні (крім пива безалкогольного з умістом спирту до 0,5 об.%) за 12 місяців 2023 року становить 133,4 млн дал — це 107,8% до аналогічного періоду 2022 року.
Водночас показник становить лише 78,3% до обсягів виробництва за 12 місяців 2021 року.
Нагадаємо, напій Epic Cleantec пропонує один зі способів подолання екстремальної посухи: перетворення перероблених відходів на питні продукти.
Львівська пивоварня “Правда” випустила на ринок пиво з пелюсток троянд, про це інформує пресслужба бренду в Instagram.
У селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”.
Новорічні ялинки на пиво перетворює компанія з Нідерландів. Екологічну акцію From Tree to Tipple (“Від дерева до напою”) пивовари започаткували ще два роки тому.
Пивоварня Hot House Brewing at Barone Gardens першою в Нью-Йорку розпочала вирощувати хміль у власній теплиці, з потенціалом 3-4 врожаї на рік. Завдяки комбінації тепличного та придбаного на ринку хмелю, тут виготовлятимуть оригінальні сорти пива.
Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.
За минулі 30 років площі вирощування хмелю в Україні зменшилися з майже 7,5 тис. га (1990 р.) до 400 га (2022 р.), тобто у 18,5 раза. Цей обсяг площ забезпечує лише 20% потреби пивоварних компаній у хмелі, решта імпортується.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!