Попри те, що плоди нової бразильської вишні схожі на гарбузики, на смак вони нагадують манго та мають неймовірно високий вміст вітаміну С.
Про це повідомляє agronews.ua.
Бразильська вишня – це високодекоративний кущ з розлогими гілками та ароматним листям. Має ніжні білі квіти, за якими протягом трьох тижнів з’являються ребристі плоди, які після повного дозрівання змінюють колір від зеленого до помаранчевого та темно-червоного.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Плоди бразильської вишні дозрівають на дереві з різною швидкістю. Їсти слід тільки ті фрукти, які відриваються від найменшого дотику. Якщо треба тягнути або крутити, значить, ще не дозріла.
Якщо ви все-таки вирішили вирощувати ці вишневі дерева в Україні, переконайтеся, що у вас достатньо місця. Рослини швидко ростуть, і ряди повинні бути розташовані на відстані 18 футів один від одного. Для живоплотів садіть на відстані 2-5 футів один від одного.
Подбайте про те, щоб ґрунт був добре дренованим, оскільки бразильська черешня не любить вологий ґрунт. Зробіть комбінацію піску, ґрунту та перліту, щоб переконатися, що ваше дерево швидко росте та буде здоровим. Дерева бразильської вишні не вимагають особливого догляду. Поливайте дерево щотижня і ніколи не перезволожуйте. Дерево досить посухостійке і не любить сиру землю.
Нагадаємо, компанія Plant & Food Research Ltd (PFR) із Нової Зеландії розробила лінійку сортів абрикоса. Виробники цієї кісточкової культури потребують нових сортів, що добре переносять умови ранньої весни, мають стабільну врожайність, гарні смакові якості, текстуру та лежкість плодів.
Анатолій Лаба, селекціонер, член Асоціації селекціонерів, помологів та садівників вирощує в селі Пільний Олексинець Хмельницької області гібриди кісточкових, у тому числі й чорну абрикосу.
Червоноплідні яблука з деталізованими малюнками пам’яток архітектури та відомих картин вирощують у префектурі Аоморі на півночі Японії та експортують до Франції.
В Австралії розробляють програму селекції для підвищення жаростійкості пшениці. Cпільний проєкт між Університетом Сіднея, InterGrain, Agriculture Victoria та Департаментом первинної промисловості та регіонального розвитку Західної Австралії працює над виведенням більш стійких до спеки сортів пшениці.
Американська селекційна компанія Fall Creek Farm & Nursery вивела новий сорт лохини. Селекціонери презентували сорт PeachyBlue ‘ZF08-029’, що виділяється великими ягодами, високою врожайністю та персиковим ароматом.
Валерія Пепеля
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!