Майже готове підприємство для вирощування равликів і переробки продукції у новому стані повторно виставили на е-торги. До об’єкту входить: 13 тис. кв. м приватизованої землі, італійське обладнання, виробничі та підсобні приміщення, про це Mind стало відомо з даних на сайті “Prozorro.Продажі”.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Аукціон заплановано на 24 листопада.
До складу активу входять: огороджена територія 8000 кв. м, яку можна розширити за рахунок власної вільної сусідньої ділянки площею 5000 кв. м. Земельні ділянки перебувають у приватній власності.
До складу нерухомості входить:
- виробничі та підсобні приміщення площею 240 кв. м;
- холодильники для зберігання продукції різних видів (108 куб. м, 40 куб. м);
- будинок для персоналу площею 52,7 кв. м, забезпечений усім необхідним для позмінної роботи персоналу (душ, туалет, кімнати для приготування і споживання їжі та відпочинку);
- теплиця 240 кв. м. (бетонний фундамент, забезпечена поливом);
- котел, розрахований для обігріву до 500 кв. м;
- септики – скважина – 70 м.
Оснащення:
- Італійське професійне обладнання для виробництва муцину равликів. Єдине обладнання, схвалене Міжнародним інститутом геліцекультури (Італія). Можливий продаж обладнання окремо від комплексу.
- На виробництві впроваджена система управління безпечності продукції згідно з міжнародними й українськими стандартами ISO 22000:2018, HACCP, ДСТУ ISO 22000:2019. Тобто комплекс адаптованій і для виробничих процесів харчової промисловості.
Також є:
- система зворотнього осмосу очищення води;
- централізоване електропостачання;
- система автоматичного поливу;
- система відеонагляду;
- Wi-Fi.
Нагадаємо, харків’яни Юлія та Микола Герасименки заснували равликову ферму у дворі свого приватного будинку. Пів року тому російська ракета знищила їхню автомайстерню, і сім’я залишилася без засобів до існування, тоді й вирішили зайнятись власною справою. Повернувшись до Харкова після евакуації купили перше поголів’я молюсків.
Зауважимо, культура споживання равликів в Україні невпинно розвивається. Вже сьогодні маємо низку підприємств, котрі готові пропонувати незвичний делікатес.
Завдяки зусиллям Держпродспоживслужби та українських дипломатів у межах роботи щодо підтримки українських компаній та усунення технічних перешкод у жовтні відкрито новий ринок для українського експорту равликів, призначених для споживання людиною.
В Україні сотні ферм заробляють на вирощуванні равликів.
Водночас через невелику прибутковість 500 равликових ферм закрились за 1,5 року в Україні.
Як повідомляв Landlord, перший прямий експорт равликів до ЄС здійснила компанія з Полтавщини.
Landlord раніше повідомляв, що фермери Тернопільщини виготовляють равликову ікру.
В селі Верба Дубенського району розводять та реалізують понад 20 тонн равликів за сезон. Під час війни ферма VerbaraVLyk2020 збільшила обсяг виробленої продукції на 40%.
Равликові ферми стають все популярнішим видом бізнесу в багатьох країнах. Равлики є цікавим та неординарним продуктом харчування, що дозволяє бізнесу отримувати високий прибуток.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!