Про це розповідає Шумськ Інфо.
Равликові ферми ширяться Тернопільщиною. Спочатку делікатес вирощували в селах Угорську та Мировому, а далі до справи долучилися фермери з містечка Шумська та Боровиці.
Равликовий бізнес об’єднав три подружжя фермерів: Тетяна та Віктор Грицаюки колись вирощували печериці. А нині, познайомившись із переселенцями Олександром та Людмилою Олійниками, взялися розвивати равликові ферми.
Причому вирощують не лише самих равликів для ресторанів та магазинів. А ще й виробляють равликову ікру. Завдяки цьому делікатесу беруть чимало нагород на різноманітних виставках.
Ще одні партнери ралиководів – Іван та Оксана Карп’юки.
Всі три родини вклали в бізнес власні кошти. Розповідають, що мальків придбали в кооперативі равлиководів, що існує в Тернополі.
Читайте: Аграрний туризм може дати фермеру до 70% додаткового доходу
Також три фермерські родини співпрацюють із іншими своїми колегами по цеху. Об’єднуючи зусилля, сподіваються, задовольнити попит усієї України.
Наприклад, подружжям Іванни Бейдель та Андрія Свірського з Угорська має досвід постачання м’са равликів до міста Дубно Рівненської області. Там равликів фасують, а в Шумськ делікатес прибуває вже маринованим – у баночках. Окремо м’ясо равлика, окремо – равликова ікра.
Свою продукцію фермери з Тернопільщини презентували уже на чотирьох виставках, а за сприяння дякують Шумській міській раді та ГО «ІнСорс».
Хоча взимку молюски сплять, фермери відзначають: напередодні різдвяних свят замовлень від гурманів вистачає. Равликова ікра, кажуть знавці, має смак гриба. Цей дієтичний продукт сприяє покращенню зору та пам’яті, запобігає захворюванням серцево-судинної системи, його можна вживати вагітним та діабетикам.
Landlord раніше повідомляв, що на Львівщині фермери вирощують по 40 т африканських равликів.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!