Світове виробництво свіжого винограду за підсумками 2022/23 року збільшиться на 1,1 млн т і досягне нового максимуму в 27,3 млн т, що стане четвертим роком безперервного зростання продуктивності галузі, свідчать дані Міністерства сільського господарства США (USDA).
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Зокрема врожай винограду в Китаї зросте у річному обрахуванні на 620 тис. т, до 12,6 млн т, у Туреччині — на 380 тис. т, до 2,2 млн т, ЄС — на 161 тис. т, до 1,6 млн т, Перу — на 50 тис. т, до 766 тис. т.
Тоді як виробництво винограду в Чилі скоротиться на 70 тис. т, до 725 тис. т, у США — до 811 тис. т, а в Індії стабілізується на рівні 2,9 млн т.
Нагадаємо, вчені зробили сенсаційне відкриття, шукаючи батьківщину виноградарства.
Соковитий виноград Ruby Roman – названий так у Японії через свій червоний колір. Завдяки вартості йому вдалося поставити світовий рекорд та стати найдорожчою ягодою у світі. Ruby Roman також закріпив за собою місце у книзі світових рекордів. У 2020 році в Японії гроно цього винограду було продано на аукціоні за 12 000 доларів.
Загалом виноградарство забезпечує від 5 до 7 тисяч постійних робочих місць у сільській місцевості, тоді як у сезонний період ця цифра подвоюється. У виноробній галузі додатково працюють ще майже 4500 осіб.
Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!