Новини / Аналітика     07 серпня 2023 11:06

Глобальне виробництво винограду зростає четвертий рік поспіль

Цьогоріч врожай винограду в Китаї зросте у річному обрахуванні на 620 тис. т, до 12,6 млн т, у Туреччині — на 380 тис. т, до 2,2 млн т, ЄС — на 161 тис. т, до 1,6 млн т, Перу — на 50 тис. т, до 766 тис. т.

Світове виробництво свіжого винограду за підсумками 2022/23 року збільшиться на 1,1 млн т і досягне нового максимуму в 27,3 млн т, що стане четвертим роком безперервного зростання продуктивності галузі, свідчать дані Міністерства сільського господарства США (USDA).

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Зокрема врожай винограду в Китаї зросте у річному обрахуванні на 620 тис. т, до 12,6 млн т, у Туреччині — на 380 тис. т, до 2,2 млн т, ЄС — на 161 тис. т, до 1,6 млн т, Перу — на 50 тис. т, до 766 тис. т.

Тоді як виробництво винограду в Чилі скоротиться на 70 тис. т, до 725 тис. т, у США — до 811 тис. т, а в Індії стабілізується на рівні 2,9 млн т.

Нагадаємо, вчені зробили сенсаційне відкриття, шукаючи батьківщину виноградарства.

Соковитий виноград Ruby Roman – названий так у Японії через свій червоний колір. Завдяки вартості йому вдалося поставити світовий рекорд та стати найдорожчою ягодою у світі. Ruby Roman також закріпив за собою місце у книзі світових рекордів. У 2020 році в Японії гроно цього винограду було продано на аукціоні за 12 000 доларів.

Загалом виноградарство забезпечує від 5 до 7 тисяч постійних робочих місць у сільській місцевості, тоді як у сезонний період ця цифра подвоюється. У виноробній галузі додатково працюють ще майже 4500 осіб.

Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.

Анна Лиса

Новини за темою:  Критичні 60 днів: Україна та ЄС мають знайти компроміс щодо квот на аграрний експорт до серпня

Читайте також