Дослідники радять вживати від 2 до 3 плодів ківі щодня, щоб знизити ймовірність формування кров’яних згустків та зменшити рівень жирів у крові. Група норвезьких науковців, яка провела це дослідження, вважає, що ківі може бути використане як ефективна альтернатива аспірину.
Так, у новому дослідженні, проведеному науковцями з Університету Осло, виявили, що регулярне споживання ківі (2-3 плоди щодня протягом місяця) сприяє зниженню агрегації тромбоцитів та зменшенню рівня тригліцеридів на 15% проти показників в осіб, які не вживали цей фрукт.
Дослідники встановили, що ківі має властивості, які допомагають розріджувати кров, тим самим знижуючи ймовірність формування кров’яних згустків та жирових відкладень, що є основною причиною закорковування судин. Водночас, вживання ківі не впливає на рівень ліпопротеїнів високої щільності, відомих як “хороший” холестерин. Аналогічний ефект можна досягти, приймаючи аспірин у дозах, рекомендованих для підтримки серцевого здоров’я.
Професор Асім Дуттарой, провідний дослідник з Інституту фундаментальних медичних наук Університету Осло, акцентував, що ківі може слугувати альтернативою препаратам, які пригнічують тромбоцити, таким як аспірин, що використовуються для зниження ризику серцевих нападів, інсультів та смерті від серцево-судинних захворювань.
Аспірин, який є частиною групи нестероїдних протизапальних препаратів, широко застосовується для профілактики серцево-судинних розладів, зокрема, приймається приблизно 14 мільйонами американців щодня. Однак, як і інші ліки цієї категорії, аспірин може спричинити запалення та виразки шлунково-кишкового тракту, що призводить до госпіталізації близько 100 тисяч осіб щороку, з яких 10-20 тисяч помирають від ускладнень, пов’язаних з НПЗЗ.
Зауважується, що команда професора не пропонує повністю замінювати аспірин ківі, але радить включити цей фрукт у щоденний раціон, особливо для тих, хто прагне покращити стан серцево-судинної системи через збалансоване харчування.
Технології не стоять на місці не тільки в технічному, а і в селекції овочів та фруктів. Мовиться про генномодифіковані продукти, тож вибір дійсно якісної й корисної їжі стає пріоритетом. У разі, якщо зазначається про детоксикацію, тоді вибір дієти із фруктами виходить на перший план, передає newfood.
Включайте у свою денну дієту фрукти, що сприяють ефективному зволоженню організму та його нормальному функціонуванню. Далі перелічені шість найкращих варіантів.
- Кокос: багатий на електроліти. Кокосове молоко відмінно підтримує гідратацію та постачає важливі мінерали.
- Кавун: високий вміст води та лікопену. Він допомагає утримувати вологу та захищає шкіру від шкідливого впливу сонця.
- Огірок: цінне джерело калорій та води водночас. Огірок ідеально підходить для підтримки нормального функціонування нирок.
- Ягоди. Такі плоди, як полуниця та малина, багаті на антиоксиданти та воду, сприяючи гідратації та захисту клітин від стресу.
- Гарбуз. Завдяки високому вмісту калію гарбуз гарно утримує баланс води в організмі та нормалізує тиск.
- Ананас. Збалансоване співвідношення склад води та електролітів робить цей фрукт відмінним вибором для забезпечення організму необхідною гідратацією.
Не забувайте, що питна вода також залишається ключовою складовою збалансованої гідратації. Комбінування цих плодів із правильним режимом пиття допоможе зберегти ваш організм відволоженим та здоровим.
Зауважимо, у холодну пору ми набагато більше схильні підхопити вірус. Тож для того, аби уникнути сезонних захворювань, важливо знизити ризик їх зараження завдяки вітамінам. Вітамін С має чимало переваг для здоров’я, однією з яких є підтримка імунної системи, передає korisno.
Експертка зі здоров’я Саманта Грінер розповіла про найкращі фрукти та овочі, які містять вітамін С. Спробуйте їх додати до свого раціону.
Апельсини
Окрім вітаміну С апельсини багаті на фолієву кислоту, кальцій та магній.
Помідори
Овоч містить в собі не лише вітамін С, але й калій та фолієву кислоту.
Брокколі
За словами Саманти Грінер, найкращим способом отримати вітамін С із броколі – це їсти його приготованим на пару. Варений чи смажений броколі втратить корисний вітамін.
Капуста
Експертка розповіла, що капуста містить вітамін С та Е, які підтримують здорову імунну систему.
Картопля
А от картопля є гарним джерелом вітаміну С, В6, калію та клітковини.
Ківі
У ківі міститься не лише багато вітаміну С, але й вітамін К та клітковина.
Зверніть увагу, ви можете не лише підвищити свій імунітет за допомогою фруктів чи овочів, але й завдяки певним напоям. До прикладу, проста вода, зелений чай, кефір чи томатний сік здатні підтримувати імунітет.
Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.
Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.
Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.
Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.
В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.
Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.
Мандарини можуть принести вашому організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити.
Буряк має чимало переваг для здоров’я, та його приготування може забрати чимало часу. Одначе, цей коренеплід можна додати до раціону навіть у сирому вигляді.
Нині все більше осіб страждає від різноманітних розладів сну. Водночас покращити якість нічного відпочинку можна, якщо налагодити свій раціон та вживати корисні продукти.
Анна Лиса