Новини    26 грудня 2023 20:07

Дієтологи радять додавати шпинат у ранкову яєчню для отримання переваг

Шпинат – це суперпродукт, який містить велику кількість вітамінів А, С, Е, К і фолієвої кислоти

Яйця найчастіше готують на сніданок, адже вони не лише смачні, але й корисні. Вони мають певні переваги для мозку і добре впливають на стан нашого тіла, адже багаті на нежирний біло та інші поживні речовини, передає korisno.

Якщо ви любите снідати яєчнею, то могли помічати, що ця страва забезпечує відчуття ситості впродовж дня. Особливо корисно їсти яйця людям, які досягнули середнього віку.

Тренер та особистий дієтолог Джессі Федер розповів, що додаючи шпинат до яєчні, ви не лише вдосконалите кращий смак, але й завдяки цьому простому додатку отримаєте певні переваги.

Яку користь має шпинат в яйцях

Листкова зелень є дуже корисною для нашого тіла. Це такий собі суперфуд, який варто вживати людям після 40 років.

Шпинат – це суперпродукт, який містить велику кількість вітамінів А, С, Е, К і фолієвої кислоти. Крім того, це чудове джерело магнію, заліза, калію, кальцію, клітковини та антиоксидантів. Всі ці речовини дуже важливі для підтримки вашого тіла та мозку старше 40 років,
– розповів Джессі Федер.

Шпинат разом з яйцем може допомогти підтримувати здоров’я кісток, м’язів, травної системи, серцево-судинної системи та мозку. Шпинат також багатий на антиоксиданти, такі як лютеїн та каротин, які позитивно впливають на наш організм.

Високий вміст антиоксидантів відмінно підходить для зменшення або боротьби із запаленнями в усьому організмі, – додав Федер.

Це не лише покращить здоров’я кишківника, але й сприятиме зниженню ваги, принесе користь мозкові та уповільнить вікові захворювання.

Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.

Новини за темою:  Блокаду кордону знято: польські перевізники припинили протест на пункті «Дорогуськ – Ягодин»

Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.

Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.

Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.

В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.

Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.

Новини за темою:  Дощі 11 травня: які області України уникнуть опадів та де чекати похолодання

Мандарини можуть принести вашому організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити.

Буряк має чимало переваг для здоров’я, та його приготування може забрати чимало часу. Одначе, цей коренеплід можна додати до раціону навіть у сирому вигляді.

Нині все більше осіб страждає від різноманітних розладів сну. Водночас покращити якість нічного відпочинку можна, якщо налагодити свій раціон та вживати корисні продукти.

Горіхи – це одні з найкорисніших натуральних продуктів. Ви можете використовувати їх не лише як перекус, але й додавати до салатів, каш чи поєднувати з фруктами.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...