Новини    27 листопада 2023 20:47

Дієтологи назвали три найкращі продукти для сніданку, які підвищать вашу енергію

За переконанням дієтологів, шпинат, яйця та йогурт є найкориснішими продуктами на сніданок

Відновити енергію, обмін речовин і травну систему можна лише додавши у свій раціон правильні продукти. Про них розповіла дієтологиня Кетрін Джервасіо. За її словами, шпинат, яйця та йогурт є найкориснішими продуктами, передає korisno.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Шпинат

Якщо ви любите їсти на сніданок омлет чи яєчню, спробуйте додати в тарілку трохи листової зелені. Дієтологиня рекомендує звернути увагу на шпинат. Він надасть організмові енергію та покращить травну систему.

Шпинат від природи багатий на залізо, яке є дуже важливим для транспортування кисню та виробництва енергії. Вітаміни та мінерали у шпинаті також відіграють життєво важливу роль у підтримці метаболічного процесу, – зазначила дієтологиня.

Також у шпинаті міститься клітковина, яка сприяє здоровому травленню. А ще він містить магній, який знижує ймовірність здуття живота.

Яйця

Цей продукт є найпоширенішим для сніданку. А чи задумувалися ви, які ж переваги мають яйця для здоров’я людини? Вони здатні підвищувати енергію, сприяють доброму обміну речовині травленню.

Яйця – це високобіологічне джерело білка, а це означає, що вони містять незамінні амінокислоти, необхідні для отримання енергії та функціонування м’язів. Вони також можуть збільшити термогенез, що корисно для поліпшення метаболізму, – розповіла Джервасіо.

Йогурт

Також ви можете вживати на сніданок йогурт, який є дуже поживним. Дієтологиня каже, що він корисний для кишечника саме вранці та може підтримувати метаболічну функцію.

Білкам потрібно більше енергії для перетравлення порівняно з вуглеводами та жирами, і це сприяє посиленню термогенезу та витраті калорій. Пробіотики у йогурті підтримують здорову мікрофлору, яка покращує травлення та зменшує запалення, полегшуючи здуття живота, – додала вона.

Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.

Новини за темою:  Україна і США готові до запуску Інвестиційного фонду відбудови: стартовий капітал — $25 мільйонів

Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.

Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.

Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.

В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.

Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.

Новини за темою:  Кабмін розширив грантову підтримку для бізнесу в прифронтових регіонах: тепер до 500 тисяч гривень

Мандарини можуть принести вашому організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити.

Буряк має чимало переваг для здоров’я, та його приготування може забрати чимало часу. Одначе, цей коренеплід можна додати до раціону навіть у сирому вигляді.

Нині все більше осіб страждає від різноманітних розладів сну. Водночас покращити якість нічного відпочинку можна, якщо налагодити свій раціон та вживати корисні продукти. Експерт зі сну доктор Кеннет Райт розповів, яку саме їжу варто їсти.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...