Новини    04 червня 2018 11:47

Обсяги виробництва органічних олійних можуть бути на рівні звичайних


Врожайність культур, які вирощуються як органічні, залежать від їх особистих властивостей. Обсяг виробництва сої та соняшнику може нічим не відрізнятись від врожайності традиційного підприємства. Про це заявив генеральний директор підприємств, які мають сертифікати за стандартами Naturland, ТОВ «Дедденс Агро» та ТОВ «Ріттер Біо Агро» Віктор Щербачук, повідомляє прес-служба ГС «Всеукраїнська аграрна рада».

Обсяги виробництва органічних олійних можуть бути на рівні звичайних

фото ВАР

«Врожайність залежить від самої культури. Наприклад, за обсягами виробництва зернових ми відстаємо приблизно на 30% від підприємств, які вирощують ці культури традиційним способом. А по виробництву сої та соняшнику нічим не поступаємось господарствам, які займаються інтенсивним виробництвом», – каже підприємець.

Обсяги виробництва органічних олійних можуть бути на рівні звичайних

фото ВАР

За його словами, високі врожаї органіки можна отримати, якщо дбати про кожну рослину окремо та про землю на якій вона росте.

«Ми розробили власну технологію і на сьогоднішній день вона є дуже успішною. На відміну від традиційного виробництва, де ти дав рослині мінерального добрива, побризкав по ній пестицидами – і вона виросла, в органіці потрібно мати підхід до кожної рослини в поєднанні з турботою про землю. Щороку близько 300га ми засіюємо люцерною, для того, щоб покращити якість ґрунту і забезпечити розвиток корисної мікрофлори для поліпшення родючості ґрунтів. Використовуємо практику широкорядного посіву, а також, дотримуємось сівозміни, тому що це – запорука високої врожайності і зменшення ризику появи хвороб, шкідників», – каже гендиректор компаній.

Та додав що на сьогоднішній день лише чверть виробленої продукції залишається в Україні, все інше йде на експорт.

«В основному, нашу продукцію експортуємо, при цьому найактивніший закордонний партнер сьогодні – Німеччина. На внутрішній ринок йде лише 25% продукції. І збільшити цей відсоток поки не видається можливим, адже наш споживач не готовий до масової органіки. Люди розуміють, що екологічно чисті продукти – це запорука здоров’я, але нажаль, не мають коштів, щоб купувати її», – наголосив він.

Новини за темою:  Бактерії, що "їдять" метан, скоротили викиди на фермі на 85% — пілотний проєкт запустили у США

За словами Віктора Щербачука, у планах компанії вийти на власну переробку продукції.

«Хочемо зробити власну переробку, але на це потрібні кошти. Зараз потрібно завантажити машину, відвезти на елеватор, обрушити, повернутись назад, і лише тоді вже закордон. Хотілося б, щоб сировина перероблялась одразу на території», – заявив гендиректор.

Ще немає новин у цій стрічці ...