Новини    28 квітня 2024 16:04

ВООЗ не рекомендує застосовувати антибіотики при лікуванні коронавірусу

Під час пандемії антибіотики "надмірно використовувалися" для лікування госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 у всьому світі, що сприяло розвиткові стійких до багатьох лікувальних засобів "супербактерій"

Всесвітня організація охорони здоров’я застерігає від надмірного використання антибіотиків для лікування коронавірусу, оскільки вони не поліпшують клінічних результатів, натомість спричиняють розвиток “супербактерій, мовиться у заяві ВООЗ.

Під час пандемії антибіотики “надмірно використовувалися” для лікування госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 у всьому світі, що сприяло розвиткові стійких до багатьох лікувальних засобів “супербактерій”, стверджують у ВООЗ.

Так, лише 8% хворих з коронавірусом мали бактеріальні інфекції, які можна лікувати антибіотиками, проте, три чверті пацієнтів отримували їх “про всяк випадок”.

Водночас жодного разу ВООЗ не рекомендувала використовувати антибіотики для лікування COVID-19, зазначила речниця організації Маргарет Гарріс.

Оскільки це був вірус, – пояснила вона, – не було жодних вказівок чи рекомендацій, аби лікарі діяли в цьому напрямку. Але, можливо, через те, що люди мали справу з чимось абсолютно новим, вони шукали все, що, на їхню думку, могло би бути доречним.

Застосування антибіотиків для пацієнтів з коронавірусом коливалося від 33% у західному Тихоокеанському регіоні до 83% – у східному Середземномор’ї та Африці.

Як стверджує ВООЗ, що це “не покращувало клінічні результати для пацієнтів з COVID-19”. Натомість їх систематичне призначення “може заподіяти шкоди людям без бактеріальної інфекції” у порівнянні з тими, хто не отримував антибіотиків.

Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.

Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.

Новини за темою:  Канада відкриває ринок для українських яєць: що це означає для виробників

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.

Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.

Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.

В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.

Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.

Мандарини можуть принести вашому організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити.

Новини за темою:  МХП збільшує європейські продажі курятини: наскільки виріс експорт у 2025 році

Буряк має чимало переваг для здоров’я, та його приготування може забрати чимало часу. Одначе, цей коренеплід можна додати до раціону навіть у сирому вигляді.

Нині все більше осіб страждає від різноманітних розладів сну. Водночас покращити якість нічного відпочинку можна, якщо налагодити свій раціон та вживати корисні продукти.

Горіхи – це одні з найкорисніших натуральних продуктів. Ви можете використовувати їх не лише як перекус, але й додавати до салатів, каш чи поєднувати з фруктами.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...