Новини

Виробництво йогуртів набирає обертів

Об’єм виробництва йогуртів в Україні вийшло на рівень 2013 року. Це пов’язано зі збільшенням купівельної спроможності громадян, повідомляє компанія Pro-Consulting. На світовому ринку схожа тенденція росту, яка склала 8%, а на європейському 5%.

На думу аналітиків, також не в повному обсязі реалізовується експортний потенціал українських виробників цього продукту. За кордон продається незначна кількість вітчизняних йогуртів, а кількість країн-споживачів вкрай мала.

«Україна експортує йогурти в колишні союзні країни. Наприклад, Молдова і Грузія при дев’ять місяців минулого року купили 85,7% експортних обсягів – 61,5% і 24,2% відповідно. Частка Азербайджану – 4,1%. Трохи менше купують Вірменія і ОАЕ», – йдеться в повідомленні.

Така структура експорту схожа з докризовим 2013 роком. Тоді теж лідерство тримала Молдова з часткою у 28,4%. На всі інші країни припадало 54,8%.

«Оскільки українські виробники були змушені переорієнтуватися на нові ринки збуту, обсяги продажів після 2013 року мають нестійку динаміку. Експорт вітчизняних йогуртів скорочувався до 2016 року, і тільки в минулому році молочники-експортери відчули зростання», – заявили аналітики.

На внутрішньому ринку, на об’єми виробництва йогрутів впливає купівельна спроможність та кількість, якість та ціна виробленого молока.

«Йогурти в Україні просувають найчастіше як незмінний атрибут здорового способу життя, але попит на них дуже чутливий від рівня купівельної спроможності українців. Зокрема, цим пояснюється падіння ринку в 2014-2015 роках і його підйом в 2016 році», – додали в Pro-Consulting.

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку