Поряд зі зростанням споживання пташиного м’яса в цілому, поновлюється попит і на перепелине м’ясо. Про це заявили експерти компанії Pro-consulting.
«Загальна пташине поголів’я, за даними Союзу птахівників і кормовиробників України, становить 237,3 млн голів. На тлі такої кількості домашньої птиці, поголів’я перепелів, яке налічує 2,5-3,3 млн, виглядає не дуже переконливо», – кажуть фахівці.
Та додали, що основним продуктом перепелиної галузі – яйця.
«Кожна перепілка дає в рік близько 250-280 яєць, а загальний обсяг українського виробництва перепелиних яєць становить 500-600 млн шт. Меншу увагу на вітчизняному ринку приділяється перепелиному м’ясу. У рік виробляється близько 1,2-1,3 тонни такого м’яса в результаті забою 7-8 тис. перепелів. Хоча в нашій країні, поряд зі зростанням споживання пташиного м’яса в цілому, поновлюється попит і на перепелине м’ясо», – заявили в компанії.

Інфографіка Pro-consulting
Інвестиції в організацію перепелиній ферми складуть 45-48 тис. євро, 59% яких буде витрачено на закупівлю обладнання. На придбання курчат необхідно витратити 24% загальних інвестицій, 10% коштів піде на придбання вантажотранспортних засобів. Решта 7% витрат призначені на інші статті, такі як юридичне оформлення підприємства, орендна плата за приміщення протягом допроектних періоду (1 міс.), Буріння водяної свердловини та інше.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!