Стартап Meatable залучив $35 млн для збільшення виробництва та прискорення комерційного запуску своєї культивованої свинини, інформує newfood.
Оголошення з’явилося через місяць після того, як Meatable спільно з Mosa Meat, HollandBIO та урядом Нідерландів створила “кодекс практики”, що дозолив проводити відкриті дегустації культивованого м’яса в країні.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Meatable використає нове фінансування для масштабування своїх процесів і прискорення комерційного запуску культивованої свинини. Масштабування та оптимізація виробничих процесів допоможуть культивованому м’ясу стати економічно конкурентоспроможним.
З жовтня 2022 року Meatable почала співпрацю з Сінгапуром для виведення інноваційної їжі на ринок країни, вже у травні в місті-державі була проведена перша дегустація.
Очікується, що свинні сосиски та пельмені Meatable продаватимуться у роздрібних магазинах та ресторанах Сінгапуру у 2024 році. Наступним ринком для Meatable буде США, говорить Крійн де Нуд, співзасновник і генеральний директор компанії.
Аби отримати схвалення регуляторних органів у США, ми працюємо з відповідними американськими експертами та органами влади, включаючи Управління з контролю за продуктами й ліками США та Міністерство сільського господарства США, — наголосив де Норд.
Для виробництва культивованої свинини Meatable застосовує запатентовану технологію під назвою Opti-ox, уникаючи потреби у фетальній бичачій сироватці (FBS).
Щоб створити культивоване м’ясо, Meatable спочатку виділяє одну клітину, нешкідливо взяту у тварини, а потім її нескінченно розмножує.
Нагадаємо, світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.
Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!