Новини

Три легких способи охолодити вино: корисні поради

Безсумнівно, тепле вино у келиху не оптимальної температури може зіпсувати смак. Втім, все ж є кілька надійних та дієвих способів, завдяки яким можна охолодити вино, передає delish.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Відро з льодом і сіллю

Сіль знижує температуру замерзання води, тому додатковий лід може розтопити та поглинути тепло вина.

Якщо ви додасте пляшку у відро з солоною крижаною водою (близько 1 склянки звичайної кухонної солі підійде), ваше вино досягне ідеальної температури за лічені хвилини.

Паперовий рушник + морозилка

Обгорніть пляшку вологим паперовим рушником та поставте її в морозильну камеру. Пляшка з вином охолодиться всього за 15 хвилин. Зверніть увагу, що цього часу достатньо для червоного вина. Білим винам треба набагато більше часу.

Заморожений виноград

Пам’ятайте, що використання кубиків льоду для охолодження вина є серйозною помилкою. Коли лід тане, він розбавляє вино і послаблює загальний смак.

Найкраще додавати у стакан заморожений виноград. Температура вашого вина знизиться, а у вині не буде додаткової води.

Нагадаємо, у Верховній Раді України прийняли в цілому законопроєкт про підтримку виноробів №9030 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення господарської діяльності малих виробництв виноробної продукції”.

Зауважимо, вчені зробили сенсаційне відкриття, шукаючи батьківщину виноградарства.

Соковитий виноград Ruby Roman – названий так у Японії через свій червоний колір. Завдяки вартості йому вдалося поставити світовий рекорд та стати найдорожчою ягодою у світі. Ruby Roman також закріпив за собою місце у книзі світових рекордів. У 2020 році в Японії гроно цього винограду було продано на аукціоні за 12 000 доларів.

Загалом виноградарство забезпечує від 5 до 7 тисяч постійних робочих місць у сільській місцевості, тоді як у сезонний період ця цифра подвоюється. У виноробній галузі додатково працюють ще майже 4500 осіб.

Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.

На Одещині планують збільшити площі під виноградом.

Уряд Франції виплатить виноробам понад €240 млн у рамках програми підтримки, що допоможе виробникам адаптуватися до падіння попиту у Франції. Програма передбачає перегонку вина в етанол, який використовуватиметься у промислових цілях: для виробництва парфумерії або водно-спиртових гелів.

Анна Лиса

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку