Дієтологиня Бянка Тамбурелло зазначає, що колаген – це білок, який надає структуру кісткам, шкірі та сухожиллям, передає Real Simple.
Наше тіло виробляє колаген, але ми також можемо отримувати його з продуктів харчування і добавок, – пояснила дієтологиня.
Через старіння та вплив навколишнього середовища (ультрафіолетові промені), вироблення колагену в організмі починає знижуватися. Саме тому допоміжну роль можуть зіграти дієтичні добавки чи їжа. Прийом добавок з колагеном може зменшити біль у суглобах, підвищити гідратацію та еластичність шкіри. Також колаген може підтримувати здоров’я волосся і нігтів.
Дієтологи радять додавати у свій раціон продукти, які не лише смачні, але й корисні, адже містять високий вміст колагену та харчових речовин, що підвищують вироблення колагену.
Риба
Рибний колаген є одним з найефективнішим джерелом засвоєння джерел харчового колагену, – розповіла Тамбурелло.
Лосось є особливо багатий жирами омега-3 та білком у вигляді амінокислоти для підтримки вироблення колагену. Також корисними є сардини та анчоуси.
Цитрусові
Апельсин, лимон, грейпфрут та лайм містять багато вітаміну С. Він допомагає зберегти колаген в організмі. Цитрусові позитивно впливають на стан шкіри, волосся, нігтів та суглобів.
Яйця
Яйця допомагають підтримувати вироблення колагену в організмі. Вони містять пролін, цинк і серу, які позитивно впливають на наше здоров’я.
Боби
Бобові необхідні нашому організму, адже забезпечують нас амінокислотами, які необхідні для підтримки вироблення колагену.
Досі у пошуках перевірених часом препаратів з доказовою ефективністю та мінімальним негативним впливом? Німецька компанія Heel вже про це подбала. Обирайте найкраще для себе та своїх рідних.
Домашня птиця зі шкірою
Шкіра домашньої птиці містить колаген, тому важливо її вживати, якщо ви хочете, щоб у вашому організмі було достатньо колагену.
Нагадаємо, президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.
Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.
Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.
Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.
В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.
Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.
Мандарини можуть принести вашому організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити.
Буряк має чимало переваг для здоров’я, та його приготування може забрати чимало часу. Одначе, цей коренеплід можна додати до раціону навіть у сирому вигляді.
Нині все більше осіб страждає від різноманітних розладів сну. Водночас покращити якість нічного відпочинку можна, якщо налагодити свій раціон та вживати корисні продукти.
Горіхи – це одні з найкорисніших натуральних продуктів. Ви можете використовувати їх не лише як перекус, але й додавати до салатів, каш чи поєднувати з фруктами.
Анна Лиса