На одного жителя РБ припадає 178,3 кг картоплі на рік – це найбільший обсяг споживання у світі. Українець споживає 131,3 кг картоплі на рік – друге місце у світі. Про це повідомляє AgroTimes із посиланням на інформацію сервісу RankingRoyals.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
На третій позиції знаходиться Латвія зі 123,8 кг на особу на рік.
На четвертому місці – росія – 112,1 кг на особу на рік.
На п’ятому – Казахстан – 103,0 кг на особу на рік.
Шосте місце серед любителів картоплі займають поляки – 101,7 кг на особу на рік.
Румуни – на сьомому місці з 98,7 кг на особу на рік.
Жителі Киргизстану – на восьмому місці – 94,5 кг на особу на рік.
На кожного жителя Руанди припадає 93,4 кг картоплі на рік, це дев’ятий результат у світі.
На кожного британця – 92,3 кг картоплі на рік – це десятий результат у світі.
Водночас середнє споживання картоплі у світі становить 33,5 кг на особу на рік.
Нагадаємо, вирощування картоплі в Індії ведеться у величезних масштабах, але посіви часто гинуть через посуху. Щоб допомогти у боротьбі з цими проблемами, експерти зосередилися на новому методі виробництва картоплі. Тепер фермери зможуть вирощувати картоплю “в повітрі”. Це займе менше часу та збільшить їхній прибуток на 20%. Про це повідомляє krishijagran.
18 гектарів землі для вирощення городини та ягід цьогоріч виділили 10 лісових господарств Хмельницької області. Ця площа – більша в 5 разів у порівнянні з минулим роком. Посіви ягід та овочів збільшили через війну. Частину зібраної городини використають під час виробництва сухих супів для українських воїнів, решту врожаю продадуть.
Український Smart Oasis Farm вже успішно представив свою “розумну ферму” у Кувейті.
Міжнародне агентство з атомної енергії та Продовольча та сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) запустили насіння в космос, оскільки спільно активізують свої зусилля з вирощування нових культур, здатних адаптуватися до руйнівних змін клімату тут, на Землі. Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.
NASA відправило на борт космічної станції насіння червоного перцю чилі (Capsicum annuum) – у межах реалізації проєкту з вирощування плодоносних рослин на міжнародній космічній станції.
Команда старшокурсників з Дартмутського коледжу (штат Нью-Гемпшир, США) розробила проект, який дозволить астронавтам вирощувати овочі на Марсі.
Українське фермерське господарство “Еко-Тур” у селі Усічівські Будки на Волині зазначило, що картопля сорту “Містерія” дала врожай на рівні 84,7 т/га, повідомляє пресслужба фермерського господарства у Facebook.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!