На Тернопільщині чотири цукрові заводи вже переробили майже 600 тис. т цукрових буряків, зазначили у повідомленні пресслужби Тернопільської ОВА у Facebook.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Кожне підприємство перевиконало заплановану норму:
- Чортківське виробництво — на 111%;
- Хоростківське виробництво — на 120%;
- Козівське виробництво — на 126%;
- Збаразьке виробництво — на 112%.
Від початку сезону цукроваріння було виготовлено маже 76 тис. т цукру, що на 25 тис. т більше, як за аналогічний період минулого року.
Нагадаємо, у лютому аналітики прогнозували глобальний дефіцит цукру в 2023/24 МР на рівні в 1,01 млн т.
Раніше в USDA прогнозували, що в Україні у 2022/23 МР виробництво цукру становитиме 1,1 млн метричних тонн (ММТ), що на 23% менше проти попередньої оцінки.
Водночас національна асоціація цукровиків України “Укрцукор”, від свого імені та від імені виробників цукру та аграріїв, які вирощують цукровий буряк, звернулась до Міжнародної організації по цукру (ISO) з проханням припинити співпрацю з рф.
Виробники цукру в Україні цьогоріч мають дві проблеми — війна та ціна на енергоносії.
У новому сезоні в Україні не буде дефіциту цукру наступного року, однак ціна на нього може зрости на 10-12%.
Цього року в Україні має збільшитися кількість працюючих цукрових заводів порівняно з 2022-м.
Підприємства агрохолдингу “Астарта” розпочали посівну кампанію 2023 року. Першими стартували аграрії на Полтавщині, приступивши до посіву цукрового буряку.
3 квітня 2023 року ф’ючерси на білий цукор на біржі ICE зросли до найвищого рівня за минулі 10 років.
Цукрові заводи Вінниччини переробили 702 тис. тонн цукросировини, тож вироблено 100 тис. тонн цукру.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!