Новини / Технології     01 січня 2024 20:44

На ринок вивели рослинні лікери

На британському ринку також доступна рослинна версія класичного лікеру під брендом Black Lines Oat Nog

Американська компанія Misunderstood Whisky, яка займається виробництвом міцного алкоголю, створила рослинну альтернативу традиційному яєчному лікеру – Oat Nog Liqueur, newfood.media.

Oat Nog Liqueur (14% ABV) виготовлений із вівсяного молока та віскі з імбирними прянощами. Він повністю прийнятний для веганів, і поєднує заспокійливі смаки бурбона та імбирного печива. Також лікер не містить поширених алергенів, таких як яйця, лактоза, горіхи та глютен.

Це не перша розробка компанії. Торік Misunderstood Whisky випустила міцний вівсяний ноголь, який можна вживати у шотах або міксувати для створення коктейлю еспресо мартіні.

Це може бути легендарний Baileys, але на рослинній основі. Випущений ще у 2017 році та виготовлений з ірландського віскі, мигдального молока, цукру та екстракту ванілі, Baileys Almande (13% ABV) має гладку кремову текстуру з ноткою горіха.

На британському ринку також доступна рослинна версія класичного лікеру під брендом Black Lines Oat Nog.

Він виготовлений із вівсяного молока Oatly Barista, кориці, мускатного горіха, ванілі та частки фірмового рому Two Drifters. Насичений маслянистий лікер має вершковий оксамитовий посмак і лише 6,3% ABV.

Абсолютно новий вершковий лікер із текіли на рослинній основі – Cremaura Tequila. Лікер має чотири смаки на вибір – троянда, апельсин, кафе та шоколад.

Cremaura також є екологічно свідомим вибором з огляду на тару, в якій його пропонує британський виробник. Вона створена із переробленого скла, цукрової тростини та картонною та картону.

Нагадаємо, піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.

Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.

Новини за темою:  Мобілізація та урбанізація спустошують села: 39% агрофірм України страждають від гострого дефіциту кадрів

Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.

Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.

Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.

З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також