Новини    11 лютого 2024 16:38

На Херсонському маслозаводі розпочали виробництво безлактозного масла

Масло жирністю 82% розфасоване у паки по 180 г

Херсонський маслозавод розширив свою продуктову лінійку безлактозним вершковим маслом, поінформували у пресслужбі компанії.

Масло жирністю 82% розфасоване у паки по 180 г.

Допомагає полегшити травлення, а також збагачує організм вітамінами A, B, C, E і D. Безлактозне масло – це смачно і корисно. Ми піклуємося про те, що ви їсте, — мовиться в описі до продукту.

Довідка. Заснований у 1963 році, Херсонський маслозавод вже більш як 50 років виробляє масло вершкове найвищої якості способом безперервного збивання, що постачається до Південної Кореї, Азербайджану, Турції, США, Грузії та інших країн. Потужності заводу дозволяють виробляти масло жирністю від 72.6% до 84.0%.
Масло може виготовлюватись у вигляді моноліту вагою по 10-20-25 кг, або бути розфасованим по 0.2 кг, 0.45 кг, 0.5 кг.
Крім масла підприємство виробляє сири типу “Мааздам”, “Королівський”, а також сирні продукти із заміною молочного жира рослинним. Підприємство сертифіковане по системі менеджменту відповідно до вимог стандарту ISO 22000:2005 та стандарту “Халяль”.

Варто зауважити, група компаній “Молочний альянс” випустила ще одну новинку безлактозної продукції під ТМ “Яготинське” – вершкове безлактозне масло одразу у двох видах жирності — 73% та 82,5

“Технологія масла безлактозного загалом не відрізняється від технології класичного вершкового масла. Безлактозне виробляється традиційним методом, додається лише один процес у підготовці вершків. До цієї сировини додається фермент “лактаза”, який розщеплює дисахарид лактози на два моносахариди: глюкозу та галактозу. Даний процес контролюється відповідними аналізами на залишковий вміст лактози до рівня 0,1%, після чого вершки направляють на теплову обробку, дозрівання, а потім вже на маслоутворювач”, — розповідає головний технолог ГК “Молочний альянс” Наталя Васильєва.

Безлактозне вершкове масло не містить жодних домішок. У складі лише вершки з коров’ячого молока та фермент “лактаза”. Безлактозне масло можуть використовувати у їжу не лише споживачі, що мають лактозну непереносимість, але й інші люди, яким до вподоби ніжний смак вершкового масла з легкою солодкістю.

Новини за темою:  Теплий четвер з місцевими грозами: яка погода чекає Україну 22 травня

Також стало відомо, що Білоцерківська агропромислова група (БІАГР), лідер українського молочного ринку, випустила на ринок безлактозне масло БІЛО. Новинка виготовлена з пастеризованих коров’ячих вершків і має 72,6% жирності. Масло не містить лактози, тому його можуть вживати люди з непереносимістю лактози. БІАГР розташована на Полтавщині, має власні поля для посіву агрокультур, власні молочні комплекси та якісне молоко для виготовлення молочних продуктів під брендами Білоцерківське, БІЛО та БІАГР. Продукція компанії реалізується в Україні та країнах ЄС.

Безлактозне масло БІЛО упаковане в 180-грамові бруски з мінімалістичним дизайном. Масло вже доступне в українських супермаркетах.

Випуск безлактозного масла БІЛО – це частина стратегії БІАГР з розширення лінійки молочних продуктів. Компанія також випускає солодковершкове масло, масло екстра, солоне масло та плавлені сири.

Уточнюється, що відтепер безлактозна лінійка бренду “Яготинське” включає: UHT-молоко, кефір, кисломолочний сир і вершкове масло.

Нагадаємо, торговельна марка “Яготинське” оновила лінійку питних йогуртів, фасованих у плівку, зокрема, додали три нові смаки: з ароматом лісових ягід, манго та маракуї, чорниці.

“Яготинський маслозавод” починає виробляти два продукти в безлактозній лінійці ТМ “Яготинське”: ультрапастеризоване молоко 2,5% жиру в пакованні Tetra Fino та сир кисломолочний 5% жиру в пакованні стабілопак.

Молочна компанія “Волошкове поле” планує подвоїти виробництво ультрапастеризованого молока, інвестувавши 1,5 млн євро на постачання лінії “Тетрапак” та збільшивши виробничі потужності.

Згущене молоко з Буцької громади планують постачати до великих мереж супермаркетів по всій країні, як і продукцію з інших громад. Над цим працюють фахівці програми “Сади Перемоги”. Оскільки ця ініціатива всеукраїнська, то вони орієнтуються на те, що вирощують і виробляють у тих чи тих громадах.

Анна Лиса
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...