У селі Гораївка на Хмельниччині (Бакота), у садибі “Дім мандрівника”, зварили перше крафтове пиво “Бакітський гарбузовий ель”, повідомив власник Сергій Толстіхін у Facebook.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Бакітське пиво Bakota Pumpkin Ale, або українською “Бакітський гарбузовий ель” зварений на вогні під час блекауту. Його міцність — 9%. Звісно, напій не містить жодних концентратів, хімії та ГМО, — зазначив Толстіхін.
Власник садиби наголосив, що гарбузовий ель у сучасному розумінні з’явився наприкінці 1980-х років. Його першим комерційним зразком був America’s Original Pumpkin Beer від Buffalo Beer Brewery із Каліфорнії. Парадоксально, але він був зварений без гарбуза, а просто з використанням традиційної суміші для приготування гарбузових пирогів.
Новорічні ялинки на пиво перетворює компанія з Нідерландів. Екологічну акцію From Tree to Tipple (“Від дерева до напою”) пивовари започаткували ще два роки тому.
Пивоварня Hot House Brewing at Barone Gardens першою в Нью-Йорку розпочала вирощувати хміль у власній теплиці, з потенціалом 3-4 врожаї на рік. Завдяки комбінації тепличного та придбаного на ринку хмелю, тут виготовлятимуть оригінальні сорти пива.
Виноробна компанія “Шато Чизай” започатковує виробництво ігристих вин методом Шарма-Мартінотті на власних потужностях, а також запускає завод із виробництва виноградних спиртів.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!