Louis Dreyfus Company (LDC) збудує в Канаді підприємство з виробництва ізоляту горохового протеїну, призначеного для виробництва рослинних білків.
Завод планують увести в експлуатацію до кінця 2025 року на території промислового комплексу LDC у Йорктоні, Саскачеван (Канада), інформує пресслужба компанії.
Завод вироблятиме інгредієнти, які добре підходять для альтернативних молочних продуктів, продуктів харчування з високим вмістом білка та інших рослинних продуктів.
Попит на гороховий білок продовжує зростати завдяки його неалергенності та відсутності ГМО, а також його екологічності та універсальності у багатьох харчових галузях, — заявив керівник напрямку рослинних білків LDC Тібо Ферте (Thibaut Ferté).
Читайте також: Нестачу морепродуктів закриють рослинні креветки та друковані кальмари
Варто нагадати, що світові експортери зерна відмовились постачати російське зерно та йдуть з ринку країни-терориста. До того ж компанії ще у березні почали опрацьовувати питання передачі свого бізнесу новим власникам. Так, світові зернотрейдери Cargill, Viterra та Louis Dreyfus відмовились від експорту російського зерна.
Раніше ми повідомляли, що Nestlé дебютує в Європі з хрустким філе та нагетсами в морському стилі під брендом Garden Gourmet, які виготовляються з протеїну пшениці та гороху. Продукти будуть доступні до замовлення через Інтернет та в магазинах у європейських країнах, включаючи Німеччину, Іспанію, Італію, Австрію, Польщу, Чехію та Словаччину.
Довідка. Louis Dreyfus Company (LDC) — міжнародна французька компанія. Головний офіс знаходиться у Женеві. Компанія заснована у 1851 році й зараз працює у 50 країнах світу. В Україні працює з 1998 року та займається аграрним бізнесом, експортом зернових та олійних культур. Компанії належить 6 елеваторів у Вінницькій, Черкаській та Запорізькій областях. Входить до топ-20 агрокомпаній України.
Нагадаємо, віднині соковиті креветки штампують із крохмалю. Від Австралії та Таїланду до Нідерландів і США – у всьому світі стає легше, ніж будь-коли посмакувати рослинними креветками.
Майбутнє м’яса – не в промислових фермах чи відгодівельних комплексах. Майбутнє – це скоріше завод для вирощування, де клітини беруться з ембріонів і культивуються у курячу грудку, стейк чи омара лише за кілька тижнів.
Піонер в галузі виробництва культивованих морепродуктів, компанія Finless Foods готується випустити на ринок свою першу асортиментну позицію — рослинний тунець.
Веганський продукт посів перше місце в категорії “М’ясний продукт року для сніданку” в межах щорічної нагороди Mindful Awards, яка відзначає найкращі компанії, послуги та продукти у споживчому сегменті.
Світовий гігант агробізнесу Cargill, спільно з іспанською компанією Cubiq Foods, працює над новою технологією виробництва жирів. Нова технологія підійде для альтернативних м’ясних та молочних продуктів рослинного походження, де жири та олії допомагають забезпечити структуру, смак, текстуру та поживний профіль.
Американські інженери описали спосіб вирощування у лабораторії штучного сала для покращення смакових і фізичних властивостей вирощеного м’яса. Досліди з тваринними жировими клітинами показують, що їх можна вирощувати тонкими шарами, після чого об’єднувати у тривимірну масу, що нагадує справжню жирову тканину тварин.
Американська харчова технологічна компанія Motif FoodWorks випустила свій перший продукт, орієнтований на споживача, — гамбургери на рослинній основі Motif BeefWorks.
З листопада компанія GG (GG plant-based food products) вела на ринок рослинну альтернативу кальмарам.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.
Найбільша у світі меблева компанія IKEA виготовлятиме фрикадельки з “м’яса” рослин, пише Forbes. Рівень викидів парникових газів під час їх виготовлення складе лише 4% від обсягу викидів, що з’являються при приготуванні справжнього м’яса. До складу рослинного делікатесу увійде гороховий протеїн, овес, яблука та картопля. У компанії обіцяють, що веганські фрикадельки виглядатимуть як м’ясо та матимуть ідентичний смак.
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!