Новини    29 квітня 2024 13:04

Лідером споживання серед заморожених овочів є картопля фрі


Лідером споживання серед заморожених овочів є картопля фрі. Йдеться не тільки про HoReCa, а й про домашнє споживання — українці хочуть бачити цей продукт на полицях магазинів.

Про це під час своєї презентації на міжнародному дегустаційному конкурсі Favorite Food&Drinks 2024 розповіла керівник відділу розвитку компанії «Ярофрут» Марина Данилюк.

Далі за списком смакових вподобань йде брюсельська капуста, шпинат і стручкова квасоля, кукурудза, баклажани та білі гриби.

Серед ягід і фруктів лідерські позиції посідають малина, полуниця, лохина, чорниця та вишня, популярні також тропічні смаки (маракуя, манго і персик).

За словами Данилюк, з початку війни споживання замороженої продукції на українському ринку в середньому зменшилось до 33% через скорочення кількості споживачів (за кордон виїхало понад 10 млн населення).

Нагадаємо, ідеальна картопля фрі вимагає подвійного обсмажування. Перше обсмажування виконується при температурі близько 150°C протягом 1,5-2 хвилини. Завдяки йому картопляні скибочки пропікаються у серединці, водночас їх колір практично не змінюється, передає pixelinform. Готуємо ідеальну картоплю фрі — простий рецепт.

Президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець розповів про продукти, які дозволять зробити сон спокійнішим, а загальний стан здоров’я – кращим. Від безсоння страждає понад 10 % населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Якби ми мали українську статистику, то, напевно, вона була б набагато гіршою.

Схильність споживати їжу з високим вмістом жиру та цукру може бути вродженою або розвинутися в результаті надмірної ваги. Але науковці вважають, що мозок засвоює цю звичку — дослідження.

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) завершило першу передпродажну консультацію щодо харчових продуктів для людей, виготовлених із культивованих клітин тварин.

Новини за темою:  Грози та дощі 20 травня: де в Україні буде негода та які області попадуть під удари стихії

Під “червону” групу різновидів м’яса потрапляють яловичина, свинина, баранина, оленина, що має рожевий або червоний колір у сирому вигляді. Продукти тваринного походження багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Червоне м’ясо є улюбленим для багатьох, проте, що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? – результати дослідження.

Кава є дуже популярним у всьому світі напоєм, який містить кофеїн, який є стимулятором центральної нервової системи. Наразі вчені вивчають зв’язок кави з різними патологіями нервової системи: у новому дослідженні зіставили кількість випитої кави з ймовірністю зменшення об’єму мозку, ризиком розвитку інсульту та деменції.

Згідно з новим дослідженням, яке моделює дані за 2018 рік, споживання занадто великої кількості очищених пшеничних і рисових продуктів, натомість занадто мало цільнозернових продуктів сприяє зростанню нових випадків діабету 2 типу в усьому світі.

В Американському коледжі ревматологів (ARC) радять дотримуватися так званої середземноморської дієти для здоров’я суглобів та кісток, котра багата на морепродукти, рослинні жири, клітковину, а раціон завжди можна підлаштувати під українські широти та можливості. Дуже важливо дотримуватися співвідношення: білки 10%, жири 30% та вуглеводи 60%, розповідають у tsn.

Суперфуд – це досить гучне слово, і ним називають чимало продуктів. Мається на увазі те, що вони можуть бути дивовижно корисними для здоров’я. І через те, що зазвичай ці продукти дорогі, чимало людей вважають ідею включити їх до свого раціону недосяжною.

Мандарини можуть принести організму чимало користі. Ці фрукти некалорійні, проте містять більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити.

Буряк має чимало переваг для здоров’я, та його приготування може забрати чимало часу. Одначе, цей коренеплід можна додати до раціону навіть у сирому вигляді.

Новини за темою:  OKKO Group розширила земельний банк до 50 тисяч гектарів і готується до запуску двох заводів

Все більше осіб страждає від різноманітних розладів сну. Водночас покращити якість нічного відпочинку можна, якщо налагодити свій раціон та вживати корисні продукти.

Про те, як фарбувати яйця на Великдень, прочитати тут.

В минулі роки в Україні стало модним на Великдень випікати не традиційну українську паску, а іноземні смаколики. Серед господинь тали популярними італійські панетоне та коломба (голубка), а також австралійські крафіни. Рецепти цих великодніх пасок можна прочитати тут.

Аналітик УКАБ Максим Гопка порахував, що цьогоріч, аби приготувати 3 – 4 паски, доведеться витратити близько 239,34 гривні, що на 1,4% більше, ніж минулого року та на 28% більше, ніж у 2022 році, без врахування ціни на електроенергію.

Деякі продукти для великоднього столу можна придбати напередодні, щоб уникнути переплати під час передсвяткового ажіотажу.

Анна Лиса

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...