Один з найвідоміших кліматичних активістів світу, голлівудський актор Леонардо Ді Капріо вклав гроші у дві з найбільш новаторських компаній, які працюють у клітинному просторі. Обидві компанії продемонстрували чудову здатність вирощувати яловичину безпосередньо з тваринних клітин.
Перший культивований гамбургер Mosa Meat представила ще у 2013 р. А Ізраїльський стартап Aleph Farms в 2019 році першим виростив штучне м’ясо в космосі, а в 2020 році надрукував на 3D-принтері стейк рибай.
Читайте: АМКУ дозволив Астіону купити Ічнянський молочноконсервний комбінат
“Інвестиції Лео та долучення до нашої консультативної ради з питань сталого розвитку не тільки підтверджують гіпотезу про сталість такого виробництва, але й підтримують нашу дорожню карту започаткування нової ери виробництва м’яса, яка допомагає боротися зі зміною клімату та зберігає планету”, — говорить Дідьє Тубія, співзасновник та генеральний директор Aleph Farms. Також наголосив про дослідження, опубліковане CE Delft, яке показало, що технологія культивування клітин може зменшити вуглецевий слід виробництва яловичини на 92%.
Крім того, Леонардо Ді Капріо зарекомендував себе як інвестор та радник компаній, які активно працюють у боротьбі з наслідками зміни клімату. Загалом Фонд Ді Капріо, що опікується цим питанням, з 2008 року зібрав понад $80 млн. “Один із найдієвіших способів боротьби з кліматичною кризою — це кардинально змінити нашу глобальну продовольчу систему. А компанія Mosa Meat першою знайшла спосіб отримати справжню яловичину екологічнішим та дбайливішим способом”, — прокоментував він.
Нагадаємо, раніше Landlord розповідав, що Німецькі науковці привчили корів до туалету, щоб зменшити викиди аміаку.
Джерело: Foodingredientsfirst
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!