На космічній станції “Тяньгун” 16 китайських астронавтів займаються вирощуванням овочів, як частину своїх планів щодо дослідження далекого космосу, передає agroreview.
Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter
Командир місії разом з двома новими астронавтами виростили салат, помідори чері та зелену цибулю. Для порівняння результатів, Китайський центр досліджень і підготовки астронавтів створив на Землі репліки цих рослин.
Система може бути застосована в галузі дослідження далекого космосу, включаючи наші місії з висадки на Місяць і Марс з екіпажем, – зазначив дослідник з Китайського центру досліджень і підготовки астронавтів Ян Ренце.
Вирощування рослин на борту космічної станції є важливою складовою Системи контролю навколишнього середовища і життєзабезпечення (ECLSS) і може бути використане для дослідження глибокого космосу, включаючи пілотовані місії на Місяць і Марс.
Нагадаємо, новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods, виготовляється з інгредієнтів, отриманих з повітря.
Ізраїльські вчені планують проростити зелень із насіння на Місяці. Цей проєкт розробив Інститут дослідження пустелі імені Якоба Блауштейна при Університеті імені Бен-Гуріона у Беер-Шеві.
NASA відправило на борт космічної станції насіння червоного перцю чилі (Capsicum annuum) – у рамках реалізації проєкту з вирощування плодоносних рослин на міжнародній космічній станції.
Команда старшокурсників з Дартмутського коледжу (штат Нью-Гемпшир, США) розробила проект, який дозволить астронавтам вирощувати овочі на Марсі.
Фінська харчова компанія Solar Foods, яка нещодавно отримала 10 млн євро для виробництва білка з повітря, планує годувати астронавтів інноваційною їжею
Анна Лиса
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!